Duurzame en veilige fietsenstallingen voor meer groene mobiliteit
Steeds meer werknemers gebruiken een (elektrische) fiets voor hun woon-werkverkeer. Ook tijdens de werkuren gebeuren meer en meer verplaatsingen met speciaal daarvoor uitgeruste bakfietsen of cargofietsen. De noodzakelijke infrastructuur om fietsen veilig te stallen kan uiteraard niet achterblijven.
De mobiliteits- en parkeerproblemen in en rond onze steden sporen bedrijven en werknemers aan om in te zetten op alternatieve vormen van mobiliteit. Wanneer je als onderneming meer medewerkers op de fiets wil krijgen, investeer je best in goede fietsenstallingen waarin iedereen comfortabel zijn kostbare fiets kan opbergen.
Fietsstallingen voor bedrijven: een teken van een veranderende samenleving
Volgens Gerard Koppen, bedrijfsleider van Koppen.be, specialist in metalen constructies, is er de laatste jaren een opmerkelijke opkomst van fietsenstallingen op bedrijfsterreinen waarneembaar.
Gerard Koppen: In 1950 startte mijn vader met de import van fietsenstallingen uit Nederland. Kort nadien begon hij ze ook zelf te bouwen. Wij Belgen houden immers van maatwerk. In het begin waren het vrij eenvoudige ontwerpen, met dak en wanden in goedkope golfplaten. Met de komst van de auto daalde de vraag naar deze fietsenstallingen. Vandaag zit die vraag helemaal terug in de lift.”
Waar vroeger iedereen zoveel mogelijk gebruik maakte van de wagen, hebben mensen nu meer aandacht voor duurzame en efficiënte mobiliteit. Volgens Gerard Koppen kan men dit ook zien aan de manier waarop bedrijven omgaan met hun fietsinfrastructuur.
“De fietsenstallingen kregen vroeger alles behalve een opvallende plaats. Bedrijfsleiders waren op z’n minst terughoudend om een fietsenstalling bij hun bedrijf te plaatsen. Die moest ergens ver weg in een hoekje staan. Vandaag komt de fiets prominent in beeld en besteedt men zorg aan goede fietsfaciliteiten”, licht Gerard toe.
Duurzame en afsluitbare rijwielbergingen voor meer veiligheid en comfort
Gerard Koppen ziet dat oude fietsenstallingen vandaag vervangen worden. Volgens hem gebeurt dit niet omdat ze versleten zijn maar omdat de behoeften van fietsers en bedrijfsleiders veranderen.
Gerard Koppen: “We zien dat bedrijven kiezen voor mooiere en comfortabele fietsenstallingen omdat ze dit graag aanbieden aan hun klanten, partners en medewerkers maar ook omdat de fietser dit van hen vraagt. Om comfort te vergroten is er per tweewieler meer ruimte nodig. Voor echt dure fietsen, en dat zijn er vandaag de dag heel wat, kiest men zelfs voor aparte fietskluizen. De afsluitbaarheid en de veiligheid zijn cruciaal alsook de materialen waaruit de fietsenstallingen zijn gemaakt. Je kan uiteraard moeilijk duurzaam woon-werk verkeer promoten zonder een infrastructuur te voorzien met duurzame materialen die vele jaren meegaan. Zo kiezen klanten bijvoorbeeld vaker voor een fietsenstalling met groendak”.
Fietsenbergplaats met elektrische oplaadpunten
Omdat veel mensen vandaag kiezen voor een elektrische fiets is er ook een grote vraag naar fietsenstallingen gecombineerd met een laadinfrastructuur. Ook deze combinatie wint zowel bij bedrijven als particulieren aan populariteit volgens Gerard Koppen.
“Het is perfect mogelijk om 1 of meerdere oplaadpunten te integreren in een fietsenstalling. Dit kan zowel met aanbindbeugels als aanleunbeugels met geïntegreerd oplaadpunt. Onze medewerkers komen zoals steeds alles ter plaatse opmeten en installeren zodat alle fietsers snel en optimaal kunnen genieten van een kwalitatieve fietsvoorzieningen op het werk”, vertelt hij.
Ben je op zoek naar de juiste fietsenstalling of rijwielberging voor jouw bedrijf? Contacteer Koppen.be via onderstaand formulier voor een oplossing op maat.
Contactinformatie
Stel een vraag
aan een specialist
Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Ook interessant
Interessante bedrijven
Velodi
Hyundai
Autovak