Alles over elektrisch laden uitgelegd door JLR Metropool
Jaguar Land Rover bouwt al verschillende jaren aan de mobiliteit van de toekomst. Jaguar besliste vorig jaar om all-electric te zijn tegen 2025. Ook Land Rover verruimt het gamma PHEV’s en brengt vanaf 2024 zijn eerste elektrische wagens op de markt. Maar hoe zit het met elektrisch laden ? Hoe en waar kunnen jij en jouw medewerkers laden?
Elektrisch laden is eenvoudig
Een elektrische wagen (EV) of plug-in hybride (PHEV) opladen is eenvoudig. Je sluit de kabel aan en je voertuig doet eigenlijk de rest. Je hoeft dus niet voortdurend te controleren of het laden en bijladen correct verloopt. Wil je toch een oogje in het zeil houden en je laadstatus opvolgen, dan kan je met de Jaguar en Land Rover Charging apps het laadproces nauwgezet opvolgen
Waar kan je elektrisch laden en bijladen?
Houdt de gedachte dat je geen laadinfrastructuur zal vinden je weg van de aankoop van een EV of PHEV? Niet nodig! Vandaag kan je vrijwel overal laden: thuis, op je werk of aan een publiek laadpunt.
Thuis elektrisch laden is uiteraard het meest comfortabel. Wil je veilig laden, dan zorg je best voor een laadpunt met groter vermogen. Lukt dat niet dan kan je ook aan je stopcontact laden. Maak je dan wel klaar voor een extra lange laadbeurt.
Investeer je in elektrische bedrijfswagens, dan zorg je best ook voor de juiste laadinfrastructuur. Met een laadpas garandeer je dat je medewerkers vlot en kostenefficiënt kunnen laden.
Tenslotte kan je ook laden aan (semi-)publieke laadpunten in de stad, op parkings of aan tankstations. Met de juiste app vind je de laadpunten op jouw route.
Met een laadpas kan je deze laadinfrastructuur gebruiken en ook digitaal betalen. Koop je een elektrische of hybride Jaguar of Land Rover dan zorgen JLR Metropool en zijn partners ervoor dat jij gebruik kan maken van al deze toepassingen.
De verschillende soorten laadpalen en -kabels
Er zijn vandaag verschillende soorten laadpalen op de markt. Wandmodellen zijn populair voor thuislaadpunten en in garages. Buiten zie je vaak paal- of zuilmodellen.
Verder is er ook een onderscheid tussen gewone laadpunten (AC laden) en snellaadpunten (DC laden). De eerste laden met wisselstroom, de tweede met gelijkstroom. Thuis of op het werk raden we aan om voor een AC-laadpunt te kiezen.
Je hebt dan ook een AC-laadkabel nodig. Wil je echter elektrisch laden of bijladen via je huishoudelijke stopcontact dan heb je een type 2 laadkabel nodig.
Wat kost elektrisch laden jou?
De kosten van elektrisch laden zijn van verschillende factoren afhankelijk.
Ten eerste is er de kost van jouw laadpaal. Kies je voor een exemplaar met 1 of 2 laadpunten, dan heeft dat gevolgen je investering. Ook de functionaliteit en kwaliteit zijn bepalend. Daarnaast moet je ook de jaarlijkse exploitatie- en energiekosten en de installatie- en aansluitingskosten meerekenen.
De laadkost is dan weer afhankelijk van het type wagen, je rijgedrag, de gemiddelde snelheid enzovoort. Er zijn verschillende laadpassen en apps op de markt waarmee je elektrisch kan laden en betalen op een groot, internationaal netwerk. Afhankelijk van de laadpas of app (zoals Plugsurfing) betaal je aansluitkosten, vaste abonnementskosten en/of gebruikskosten bovenop je laadkosten.
Heb je vragen over elektrisch laden? Stel ze via onderstaand formulier en JLR Metropool beantwoordt ze met veel plezier.
Lees ook:
De plug-in hybride vanaf 2023: voordelen en veranderingen op een rijtje
Contactinformatie
-
Jaguar Land Rover Metropool Noord
-
Jaguar Land Rover Metropool Zuid
Neem contact op met Jaguar Land Rover Metropool
Waar luxe rijmt op legendarisch
Ook interessant
Interessante bedrijven
Hyundai
Autovak
Velodi