The Bakery (+ De Koninck): puur, ambachtelijk brood met een twist
Puur, ambachtelijk en smaakvol zuurdesembrood, dat tot 48 uur rijpt alvorens het de oven ingaat, dat is het handelsmerk van The Bakery, de bakkerij op de site van stadsbrouwerij De Koninck. Meesterbakker Kenney Van Hoorick gaat bovendien creatief te werk en gebruikt de ingrediënten van zijn buur om ook bijzonder lekker draf brood en bierbrood te bakken.
Ambachtelijk zuurdesembrood
The Bakery gaat resoluut voor een authentiek bakproces. Van Hoorick: “Vooral de authentieke Franse wijze om brood op ambachtelijke wijze te bakken inspireert mij. Wij bakken zuurdesembrood, zonder gebruik te maken van verbeterstoffen. Het deeg ondergaat 24 tot 48 uur een rijping. Niet alleen is de smaak puur, de korst is krokanter, het broodkruim een ietsje vettiger én mensen met spijsverteringsproblemen kunnen het beter verteren.”
Lekker draf brood en bierbrood
Als je op de site van stadsbrouwerij De Koninck gevestigd bent,…
“Dan zit je in een luxepositie. We mogen de producten en basissen van de brouwerij gebruiken. Zo bakken we brood op basis van de draft van het bier, dat is een afkooksel van het graan, waarin op zich al veel smaak inzit. We voegen dat toe aan ons deeg dat daardoor heel rijkelijk en smakelijk wordt. Zonet zijn we beginnen werken met een draft van Triple d’Anvers, dat een heel specifieke smaak aan het brood geeft.”
Brood met Winterkoninck
Nu er volop Winterkoninck op de markt is, verwerkt The Bakery ook dit biertje in zijn brood. Dat bier gebruikt The Bakery heel puur, zonder het te verdunnen: “Ook dit brood is heel erg lekker.”
Zuurdesembrood met pure bloemsoorten
Na zijn opleiding restaurant-keuken aan het PIVA, met een specialisatiejaar wereldkeuken, kwam Kenney Van Hoorick terecht in sterrenrestaurant Dôme. Toen daar een vacature was in de bakkerij stapte hij over en groeide zijn interesse in de bakkersstiel, meer bepaald in het bakken van ambachtelijk zuurdesembrood. Kenney Van Hoorick kiest bewust voor een korte keten en voor pure bloemsoorten, zonder ‘tralala’, zoals hij zelf zegt.
Stel een vraag
aan een specialist
Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Ook interessant
Interessante bedrijven
Klif