Culinaire hotspot: Bar Bulot at Botanic
Antwerpen voegt met Bar Bulot een gastronomische parel aan de kroon toe. De nieuwe brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens huist in de site van 'Botanic Sanctuary Antwerp', een 5 star superior hotel met wellness- en meetingfaciliteiten. (foto’s @Pieter D’Hoop)
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden in de zomer van 2019 met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. a in Brugge. Net als in Brugge waan je je in Bar Bulot at Botanic in Antwerpen in een grootstedelijke brasserie.
Gastronomische brasseriekeuken
In Bar Bulot geniet je van een rijke, Belgische brasseriekeuken. Aan het roer van Bar Bulot at Botanic staan gastvrouw Elske Mostert en chef Koen Gussenhoven (foto) die aan Frans-Belgische signatuurgerechten een hedendaagse draai geven, zoals met de lijn gevangen en gebraiseerde kabeljauw met beurre blanc ‘Deluxe’ en ragoût van Bressekip met kalfszwezerik, handgepelde garnalen uit Nieuwpoort en mousselinesaus geserveerd in bladerdeeg.
De menukaart van Bar Bulot is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen zoals tomaat-garnaal met handgepelde garnalen uit Nieuwpoort, huisgemaakte garnaalkroketten of gesmoorde Zeeuwse paling met groene kruiden. Die visgerechten worden aangevuld met klassiekers zoals een handgesneden steak tartaar van de bavette van West-Vlaams Rood Rund, en gegrilde kalfsniertjes met graantjesmosterd en dragon. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast zijn of haar menu samenstellen.
Voor een tête-à-tête of zakelijk gesprek
Dankzij de warme brasseriesfeer wordt Bar Bulot een plek waar alles mogelijk is: een bespreking in de zakelijke sfeer, een weerzien met vrienden, een tête-à-tête of genieten met de familie. Bar Bulot at Botanic zal geleid worden door gastvrouw Elske Mostert, de voormalige Wine Director van The Breda Group in Amsterdam.
Hertog Jan at Botanic
Naast Bar Bulot at Botanic opende het duo op dezelfde site ook 'Hertog Jan at Botanic'. Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Hertog Jan at Botanic is een nieuw hoofdstuk in hun gastronomische verhaal dat hier en daar de link legt met het verleden . Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen herscheppen ze de sfeer van weleer met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.
Botanic Sanctuary Antwerp
Botanic Sanctuary Antwerp wordt het eerste 5* superior hotel van Antwerpen. Achter de oude muren van dit voormalige klooster gaan eeuwen erfgoed schuil. Botanic Sanctuary Antwerp wil een gevoel van vrijheid en luxe opwekken en wil de lat verleggen op vlak van sfeer, duurzaam design en innovatie en zet Antwerpen op de kaart als bestemming voor fijnproevers, zakenreizigers, designliefhebbers, liefhebbers van luxe spa’s en shoppers. De gasten bij Botanic Sanctuary kunnen terecht in vier gastronomische restaurants. Naast Hertog Jan en Bar Bulot at Botanic kan je ook gaan tafelen bij sterrenchefs Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot in Fine Fleur, en bij Wouter van Tichelen in restaurant 1238.
Bar Bulot at Botanic, Lange Gasthuistraat 41, 2000 Antwerpen, reservaties via deze link
www.barbulot.be
Stel een vraag
aan een specialist
Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Ook interessant
Interessante bedrijven
EVM Print