Sofie Geeroms wordt nieuwe CEO van Antwerps AI-bedrijf Nalantis
Sofie Geeroms is benoemd tot de nieuwe CEO van Nalantis, het Antwerps technologiebedrijf dat taalanalyse-technologie inzet om bedrijfsprocessen te automatiseren. Ze volgt Frank Aernout op, die het bedrijf sinds 2012 leidde. Geeroms, voorheen Managing Director van BeCommerce, heeft ervaring met het digitaliseren, schalen en vooral vertrouwen creëren binnen een opkomende markt, onder andere met de opbouw van een sectorfederatie voor e-commerce en de ontwikkeling van een keurmerk voor betrouwbare webwinkels. “Ook bij Nalantis staat vertrouwen centraal”, aldus Sofie Geeroms. “Daarom bieden we ethische AI-oplossingen die verklaarbaar, betrouwbaar en transparant zijn."
Sofie Geeroms volgt Frank Aernout op, die Nalantis sinds 2012 mee gevormd heeft tot een pionier in taalgebaseerde AI-oplossingen. Frank Aernout verlaat het bedrijf om meer tijd te spenderen aan zijn andere passie; theater. Geeroms neemt met ambitieuze plannen het stokje over van Arnout. “We kijken dankbaar terug op de tijd met Frank. Ik ben trots om de leiding van hem over te nemen en kijk ernaar uit om onze technologie verder te ontwikkelen en naar nieuwe markten te brengen”, aldus Geeroms. "Onze technologie maakt de communicatie tussen mensen en machines efficiënter en toegankelijker doordat het niet alleen data verwerkt, maar ook taalkundig in de juiste context plaatst. Dat willen we nu commercialiseren en op een globale schaal laten aanslaan.”
No black box AI
Nalantis onderscheidt zich van veel andere AI-bedrijven door zijn gepatenteerde “no black box AI”, waarbij alle processen en beslissingen van de AI volledig verklaarbaar en controleerbaar zijn. Veel gekende AI werkt zonder transparantie over de input en het ‘denkproces’ van de artificiële intelligentie, maar hierdoor is er een grote foutenmarge, oncontroleerbare output en soms zelfs bias van de tools. Met het no black box-principe kunnen bedrijven AI op een ethische manier inzetten.
De technologie van Nalantis wordt al gebruikt door grote spelers zoals KBC en VDAB voor hun personeelsplanning. Er zijn echter meer toepassingen in heel wat verschillende sectoren, zoals smart cities, ESG-oplossingen en drone-toepassingen.
Ondernemers-DNA
Geeroms heeft een bewezen staat van dienst als ondernemer en bedrijfsleider. Bij BeCommerce leidde ze de digitalisering van de Belgische retail en versterkte ze het vertrouwen in de e-commercesector, onder andere met een keurmerk voor betrouwbare webwinkels. Daarvoor richtte ze de start-up JASMO op in de Verenigde Staten waarmee ze thuiskoks en klanten verbindt voor culinaire ervaringen. In al deze functies bracht ze technologie en klantbeleving samen.
“Waar we bij BeCommerce de e-commerce sector verder hebben uitgebouwd en geprofessionaliseerd, willen we dat nu ook met Nalantis doen voor de AI-sector”, aldus Sofie Geeroms. “Mijn doel is om Nalantis een sleutelrol te laten spelen binnen het Belgische AI-landschap en een sterke basis van vertrouwen op te bouwen."
Met haar doctoraat in de rechten, internationale ervaring in technologie en digitalisering, en als Harvard alumna, brengt Geeroms een solide achtergrond mee om Nalantis naar het volgende niveau te tillen.
Over Nalantis
Nalantis is het Belgisch AI-technologiebedrijf dat zich specialiseert in geavanceerde taalanalyse om bedrijfsprocessen te automatiseren. De technologie combineert taalkunde met machine learning en wordt toegepast in uiteenlopende sectoren zoals HR, wetgeving en smart cities. Nalantis staat bekend om zijn ethische benadering, waarbij het "No Black Box"-principe zorgt voor transparantie en controleerbaarheid in AI-processen. Het doel van het bedrijf is om communicatie tussen mensen en machines efficiënter, toegankelijker en eerlijker te maken, met betrouwbare AI-oplossingen die bedrijven helpen meer te bereiken met minder middelen.
Stel een vraag
aan een specialist
Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Ook interessant
Inti De Ceukelaire (Chief Hacker Officer): “Er is altijd een zwakke schakel”
Hacken zit Inti De Ceuckelaire van jongs af in het bloed, maar hij deed dit nooit om ie...