De revival van de walkie talkie
Denk jij bij walkie talkie aan cryptische boodschappen met roger en over and out? Wij stiekem ook, maar de walkie talkie heeft blijkbaar nog steeds z’n kracht niet verloren. Sterker nog: in bepaalde omstandigheden is dit veruit het meest interessante communicatiemiddel.
De walkie talkies van Oud Papier Michel
Militairen, de brandweer en politie, luchthavenpersoneel en vele anderen zullen bevestigen dat de walkie talkie het meer dan uitstekend doet als alternatief voor telecom. Wij legden ons oor te luister bij Oud Papier Michel, waar de walkie talkie recent in volle glorie z’n herintrede maakte. Het hoeft niet àltijd high tech te zijn bij Sonal.
Oud Papier Michel: de naam geeft hun activiteit al weg, en ze doen het met overgave. Al meer dan 65 jaar recupereren ze gebruikt papier, jaarlijks meer dan 200.000 ton. Hun aanvankelijk kleine familiebedrijf groeide uit tot een autoriteit in België en de rest van de wereld. Hun enorme hoeveelheden maken hen immers een graag geziene leverancier bij papierfabrikanten in Europa, de VS en Azië.
In hun immense opslagmagazijn in Kalmthout heerst een enorme bedrijvigheid voor de ophaling, opslag en het vervoer van papier. Het is een voortdurend af-en-aan-rijden van vrachtwagens vol papier en karton. Daar wordt het gesorteerd, geperst en verwerkt om klaargemaakt te worden voor een nieuw leven in alle uithoeken van de wereld.
Walkie talkies: ideaal in een magazijn
Het magazijn van Oud Papier Michel wordt bevolkt door heel wat medewerkers, die voortdurend op de hoogte moeten worden gehouden van aankomende leveringen. Een gigantische fabriekshal vol industriële machines: dat is een lawaaierige omgeving. Om de administratieve dienst toch zo efficiënt mogelijk alle medewerkers te kunnen laten bereiken, werden vele jaren lang walkie talkies gebruikt. De maatschappelijke druk tot technologische vernieuwingen zette hen ertoe aan dit systeem toch af te bouwen. Tot er op een dag een flinke brand uitbrak in het magazijn vol brandbaar papier.
Na de verwoestende brand en de snelheid waarmee het vuur zich uitbreidde, heeft het bedrijf alsnog beslist de walkie talkies opnieuw in te voeren. Veiligheid staat immers altijd voorop. Ze klopten opnieuw aan bij Sonal als leverancier voor dit systeem, en zijn bijzonder tevreden gebruikers.
De walkie talkie als communicatiemiddel
We spraken met Tineke, administratief bediende in het magazijn van Oud Papier Michel. “Hier in het kantoorgedeelte staat een centrale unit, waar we boodschappen kunnen inspreken door een microfoon. Iedereen in het magazijn krijgt dan meteen ons bericht door, omdat ze allemaal een walkie talkie dragen.”
”Telkens er een vrachtwagen aan komt, geef ik door welke levering ze mogen verwachten. Zij spreken dan in waar de chauffeur zich mag aanmelden. Zo is iedereen in één beweging op de hoogte. Dat is bijzonder handig op zo’n grote, drukke site. Je weet nooit waar iedereen zich bevindt, dus we willen op een efficiënte manier kunnen communiceren. De kwaliteit van het geluid is hier prima, verder buiten het magazijn worden de boodschappen moeilijker verstaanbaar. We weten dus heel zeker dat er niemand van buitenaf kan meeluisteren. Ook naar veiligheid toe is dit voor ons de beste oplossing.”
Sonal, partner voor ieder communicatiesysteem
Heeft jouw bedrijf ook nood aan een communicatieoplossing op maat? Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden om je medewerkers met elkaar te laten converseren? Telecomspecialist Sonal biedt jou met plezier een overzicht van het volledige aanbod. Van walkie talkie over radiocommunicatie tot VoIP: Sonal heeft de juiste expertise in huis. Interesse in een vrijblijvend gesprek? Laat dan je gegevens achter op onderstaand formulier!
Lees ook:
Samenwerken vanop afstand? Gebruik de juiste telefonie- en videotools
Het abc van radiocommunicatie
Contactinformatie
-
Sonal
-
Antwerpsestraat 145
2640 Mortsel -
03 448 08 48