Boekentip: Hoogverraad
Een wereld die volledig verbonden is met het internet. Een huis dat je doktersadvies geeft. En geen smartphones meer. Auteur, veelgevraagd spreker en ondernemer Steven Van Belleghem zoekt uit hoe we binnen een kwarteeuw zullen leven en zakendoen. In het boek ‘Hoogverraad’ is een vliegtuigcrash de trigger en speelt Romy Bell opnieuw de hoofdrol .
Met ‘Hoogverraad’ schreef Steven Van Belleghem al zijn derde fictieboek. Als ondernemer is hij gespecialiseerd in klantgerichtheid van bedrijven en hoe technologie daarop kan inspelen. Hij geeft tips op social media en vliegt de wereld rond om lezingen te geven op congressen, of om met bedrijven over hun digitale toekomst te brainstormen.
De andere kant van de medaille
In zijn fictieboeken belicht hij de andere kant van de digitalisering. Hoogverraad speelt zich af in 2048 in New York wanneer de wereldleiders bijeenkomen om een digitaal vredesakkoord te sluiten. Geen overbodige luxe in een tijd waarin een barbiepop met het label 'Made in China' tot een internationale veiligheidscrisis kan leiden.
De sneeuwvakantie van Romy en haar zoon Milo verandert in een nachtmerrie wanneer het profiel van Milo gehackt wordt en op hetzelfde moment Wing Li verdwijnt, een cyberexpert die voor de Chinese overheid werkt. Een cyberaanval op New York laat Romy geen keuze: topprioriteit is het vinden van Wing Li. Maar al snel stelt Romy vast dat er veel meer aan de hand is. Wie heeft baat bij het mislukken van het digitale vredesproces?
Hoe leven we in 2048?
Over hoe het leven er in 2048 zal uitzien, heeft Van Belleghem een duidelijke visie. In het Vier-programma ‘Tafel van Vier’ (oktober 2022) vertelde hij: “Een smartphone zullen we dan amper nog gebruiken”, voorspelt hij. “We zullen het dan zelfs belachelijk vinden dat het ding vandaag aan onze vingers kleeft. Iemand bellen? Gaan we gewoon doen via een oortje. Een bericht van iemand krijgen? Dat zullen we geprojecteerd zien op een bril die we aan hebben. De hele wereld zal in ieder geval geconnecteerd zijn, en alles zal met het internet verbonden zijn. Kilootje bijgekomen en een koelkast vol ongezonde voeding thuis? Dan zullen we automatisch berichten krijgen dat we groenten of fruit moeten kopen. Of ze worden simpelweg automatisch geleverd, als je dat wil.”
Hoogverraad, uitgeverij Manteau, 288 p, bestellen: https://www.stevenvanbelleghem.com/books/
Stel een vraag
aan een specialist
Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Ook interessant
Inti De Ceukelaire (Chief Hacker Officer): “Er is altijd een zwakke schakel”
Hacken zit Inti De Ceuckelaire van jongs af in het bloed, maar hij deed dit nooit om ie...