Nieuw! Alternatieve verloning 2021
Het basisloon van werknemers wordt steeds vaker aangevuld met allerhande extralegale voordelen. Deze vormen van alternatieve verloning zijn bijzonder aantrekkelijk voor de werkgever.
Verschillend vormen van alternatieve verloning bieden de werkgever de mogelijkheid om te ontsnappen aan de hoge fiscale en parafiscale druk.
Werkgevers zijn dan ook enorm bedreven in het gebruiken en bedenken van alternatieve loonvormen: bedrijfswagens, bonussen, ...
Deze wijze van verloning is bovendien een handige manier om de werknemer aan het bedrijf te binden en speelt bijgevolg een cruciale rol in de verhouding werkgever-werknemer.
De vraag rijst wat alternatieve verloning precies inhoudt. De afbakening van het begrip heeft immers verregaande implicaties op het vlak van de belastingen en de sociale bijdragen.
Dit boek geeft een duidelijk overzicht van de meest voorkomende alternatieve loonvormen. Elke loonvorm wordt apart onder de loep genomen: wat zijn de consequenties op het vlak van de sociale bijdragen? Wat zijn de fiscale gevolgen voor de werkgever en de werknemer? Indien nodig, worden ook juridische aspecten toegelicht.
Deze editie 2021 werd aangevuld met talrijke nieuwigheden:
- verdere uitwerking van het hoofdstuk over auteursrechten;
- de terbeschikkingstelling van mondmaskers en hydroalcoholische gels door de werkgever in het kader van de coronacrisis;
- aangekondigde maatregelen op fiscaal vlak inzake hospitalisatieverzekering en de nieuwe loonnorm 2021-2022;
- preciseringen over het mobiliteitsbudget;
- nieuwe belastingregels voor vergoedingen voor telewerkers;
- verduidelijkingen en interpretaties in de meeste hoofdstukken;
- updates van alle bedragen.
Dit boek is ook beschikbaar in het Frans: "Les rémunérations alternatives".
Auteur: Nathalie Wellemans
2021 – ISBN : 978-2-8072-0800-1 – 798 blz. – 90 euro
> Meer informatie en bestellen