OCB, een keuringsorganisme met een hart voor de samenleving: 3 MVO-initiatieven in de kijker
Keuringsorganisme OCB gaat niet alleen voluit voor uitstekende service voor klanten als het op keuringen en controles aankomt, het bedrijf zet zich ook in voor zijn medewerkers en de samenleving. In dit artikel bundelen we enkele initiatieven die passen binnen de strategie maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) van OCB.
Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen is al lang geen trend meer. We zijn er ons met z’n allen van bewust dat het belangrijk is om bedrijven te steunen die naast hun eigen groei ook het welzijn van medewerkers vooropstellen en een positieve impact op de bredere samenleving beogen. Want ook dat is cruciaal in je eigen MVO-strategie.
Acties voor People en Planet bij OCB
OCB-medewerkers op de fiets: meer beweging, minder stress
Hoe milieuvriendelijk een auto ook is, de fiets is en blijft het meest duurzame vervoersmiddel. Niet alleen zijn er de ecologische voordelen, het bezorgt de trappende medewerker ook extra lichaamsbeweging én zorgt voor minder stress.
Daarom bood OCB alle administratieve medewerkers een elektrische fiets aan. Meer dan de helft ervan ging er gretig op in en fietst nu geregeld - voor zover de coronamaatregelen dat vandaag toelaten - naar kantoor.
Technische inspecteurs kunnen dan weer een elektrische bakfiets gebruiken om zich naar klanten te verplaatsen als ze voor hun interventie weinig materiaal nodig hebben. Vroeger stonden de inspecteurs wekelijks vaak uren met hun wagen in de file, wat allesbehalve milieuvriendelijk was.
Elke medewerker kreeg ook van OCB een fietsuitrusting, bestaande uit een helm, een fluohesje en regenkledij.
Goede doelen: Kom Op Tegen Kanker, The Special Olympics en De Warmste Week
Naast de aandacht voor duurzame mobiliteit ondersteunt OCB verschillende goede doelen. Medewerkers kunnen zelf suggesties doen om initiatieven te steunen, waarna OCB de mogelijkheden bekijkt. Zo is financiële sponsoring een optie, maar regelmatig worden ook evenementkeuringen als naturavoordeel aangeboden. Dat is vooral welkom voor benefiet- en andere liefdadigheidsevenementen zoals de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker, The Special Olympics en De Warmste Week.
(lees verder onder de foto)
Bijdrage aan ontwikkelingshulp én circulaire stroom voor textiel dankzij inzameling voor Wereldmissiehulp
Wereld Missie Hulp vzw helpt wereldwijd mensen met kleinschalige, duurzame ontwikkelingsprojecten met financiële, materiële of logistieke steun. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door gebruikte kleding te doneren in kledingcontainers.
OCB liet er ook zo eentje installeren en doneert sinds kort de versleten werkkledij van technische inspecteurs. Wereld Missie Hulp verwerkt die vervolgens tot materiaal voor nieuwe kleding of producten zoals laptoptassen. Met de verkoop daarvan kan de vzw jaarlijks zo’n 200 projecten sponsoren.
Meer weten over de diensten van OCB, of benieuwd naar openstaande vacatures? Neem een kijkje op de website of stel je vraag via onderstaand formulier.