Energietransitie: een elektrische trein naar de toekomst

De groene golf overspoelt wereldwijd onze energieleveranciers. De kritiek op de torenhoge elektriciteitsprijzen en de opwarming van de aarde verhoogt voor hen de druk. Toch zal het proces stap voor stap verlopen, in functie van de beschikbare bronnen en technologieën. Antargaz stapt mee op deze groene trein naar de toekomst.

Toekomst van energie

Wat we als consument vaak vergeten is, dat de energieprijzen vooral bepaald worden door de markten en accijnzen, en niet zozeer door onze energieleveranciers. Naast deze constante druk van de klant proberen zij op hun beurt te werken aan een duurzame energietransitie. Antargaz schaarde zich met volle overgave achter de Green Deal en kijken hoe zij future proof kunnen handelen in de gefaseerde energietransitie. Het doel? Het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen zonder de prijzen (nog extra) de hoogte in te jagen.

Antargaz is marktleider in België op vlak van de levering van gasflessen (propaan of butaan) en gastanks (propaan), bij zowel particulieren als bedrijven. UGI, de dochteronderneming van Antargaz, biedt ook LPG, aardgas en elektriciteit aan.

Biopropaan

Wat we zeker weten is dat fossiele brandstoffen, tijdens de energietransitie, geleidelijk aan zullen plaatsmaken voor natuurlijke energiebronnen. Vandaag is het bijvoorbeeld niet meer toegelaten om nog een stookolieketel te plaatsen bij een vergunningsaanvraag voor nieuwbouw of zware renovaties. Deze transitie wordt gestimuleerd bij wet sinds 1 januari van dit jaar. Maar wat nu als er geen aardgasaansluiting mogelijk is (off-grid)?

Antargaz gelooft in de toekomst van propaangasflessen en vooral-tanks. Propaan heeft een veel lagere CO2-uitstoot dan diesel of stookolie en is daarom de ideale tussenoplossing tijdens de transitie. De tanks kunnen zowel boven- als ondergronds worden geplaatst en hebben een volume van 1000 tot 4850 liter.

Ja, propaan is nog steeds een fossiele brandstof. Maar Antargaz neemt hier zijn verantwoordelijkheid door CO2-gecompenseerd gas aan te bieden. Zo investeren ze bijvoorbeeld in wereldwijde bosbouw, om CO2 uit de atmosfeer te halen. Antargaz nog een stapje groener te gaan met biopropaan dat uit afval- en reststoffen, plantaardige oliën of dierlijke vetten gewonnen wordt. Daarnaast werkt het aan een variant op basis van hernieuwbare isosorbide-ethers (DMI) en alcohol.

Groene-energie doelen

Antargaz ziet de toekomst door een groene bril. Een halvering van de CO2-uitstoot in 2030 en 100% neutraliteit tegen 2050, dat is het doel. Een gefaseerde energietransitie, met maximale duurzaamheid.

Wil jij meer weten over (bio-)propaan- & butaanoplossingen voor jouw nieuwbouw of verbouwing? Wil je op de hoogte blijven van elke stap in de energietransitie? Lees hier alles over Antargaz of neem meteen contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Antargaz

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Antargaz

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials