Nieuw aan het venue firmament: Van der Valk Hotel Gent
In Gent, vlakbij de autosnelweg en op slechts tien minuutjes van het stadscentrum heeft Van der Valk zijn eerste business hotel in ons land geopend. Het hotel beschikt over een congrescentrum met 12 multifunctionele (rolstoeltoegankelijke) vergader- en receptiezalen voor kleine en grote evenementen. Er is ook een ruim terras en de break-out is een gezellige uitgebreide ruimte waar ook een keuken aan verbonden is, geschikt voor live cooking.
“Op 1 april was het eindelijk zo ver: de opening van het Van der Valk Hotel Gent. Helaas was het door de Corona-maatregelen niet zo’n groot feest als we gehoopt hadden, maar toch was het een grootse dag voor onze familie”, vertelt general manager Max Van der Valk die samen met zijn neef Martin Van der Valk en hun echtgenotes het managementteam vormt.
De neven kochten het hotel, dat 263 kamers telt, twee jaar geleden over van Ghelamco en werkten het verder af. Het gebouw is een echt landmark, heel modern, met veel glas en gebouwd in een U-vorm. Het ziet uit op de indrukwekkende Ghelamco arena. De inrichting van dit moderne pand is huiselijk, met warme kleuren, gezellige zithoekjes en trendy restaurants
Vergaderfaciliteiten
Het hotel ligt in een opkomende bedrijvenbuurt. Max en Martin Van der Valk hebben veel aandacht besteed aan de vergader- en meeting faciliteiten. Die vindt u terug op de eerste verdieping. De zalen zijn uitgerust met alle nodige state-of-the-art audio- en andere technische apparatuur, ook voor virtuele of hybride evenementen. De eventzalen zijn ook heel geschikt voor feesten. Alle zalen kunnen open gezet worden, zodat één grote ruimte ontstaat, met een capaciteit voor 500 mensen.
Drie restaurants
“U kan bij ons ook terecht voor een lekkere kop koffie, een snelle (zaken)lunch of een uitgebreid diner met klassiekers, Belgische en seizoensgebonden gerechten in één van onze drie restaurants of op ons gezellig terras”, stelt Max Van der Valk.
Voor de restaurants in het hotel werd Executive Chef Eduardo Osada aangetrokken. In Restaurant Cocotte opteert Chef Osada voor een fusion keuken waarbij hij voor bepaalde gerechten zijn Japanse en Venezolaanse roots aan bod laat komen en doordat hij een tijd in Dubai gewerkt heeft, kan u ook van bereidingen genieten met een twist uit het Midden-Oosten. U kan daarnaast ook altijd kiezen voor de klassiekers van Van der Valk, waaronder zeetong, entrecote,…
Wellness, fitness en rooftopbar
“Momenteel werken we hard aan de afwerking van onze wellness & fitness en onze langverwachte skybar op de 10de verdieping. Aan de rooftopbar is ook een terras verbonden. We willen onze gasten en bezoekers tegen de zomer kennis laten maken met deze exclusieve locatie, waar ze met een lekkere cocktail en een hapje kunnen genieten van het wondermooie uitzicht over onze stad”, aldus nog Max Van der Valk.
Vanzelfsprekend werkt Hotel Van der Valk Gent zolang het nodig is volgens de geldende coronamaatregelen. (NV)
Van der Valk Hotel Gent, Akkerhage 10, 9000 Gent, T 09 396 55 50 (24/7), gent@valk.com, www.hotelgent.be.