Valipac

Afvalbeheer & Recyclage

Een duurzame partner voor de recyclage van je bedrijfsverpakkingen

Valipac werd in 1997 op initiatief van het Belgische bedrijfsleven opgericht. Zijn rol bestaat erin een collectief antwoord te geven op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid van bedrijfsmatige verpakkingen. Valipac wil de overgang naar een circulaire economie vergemakkelijken.

Diensten

  • Valipac wetgeving

    Verpakkingen wetgeving

  • Verpakkingen premies

    Verpakkingen premies

  • Circulaire economie

    Circulaire economie

  • Afval sorteren in je bedrijf

    Afval sorteren in je bedrijf

  • Data-analyse bedrijfsafval

    Data-analyse bedrijfsafval

  • Clean Site System

    Clean Site System

Of je nu voedingswaren of vervangonderdelen voor machines produceert of importeert voor verkoop: als bedrijf heb je te maken met heel wat verpakkingen voor je producten. Al die verpakkingen hebben een impact op het milieu en moeten dus zo goed mogelijk gebruikt en gerecycleerd worden.

 

Wat doet Valipac voor je bedrijf?

Wettelijke verplichtingen rond verpakkingen helpen nakomen

Door klant te worden bij Valipac, komt je bedrijf automatisch de wettelijke verplichtingen rond verpakkingsafvalbeheer na. Wij verzamelen de bewijzen van recyclage en nuttige toepassing van je verpakkingen en geven die door aan de overheid. Klant zijn bij Valipac, is dé garantie dat uw bedrijf in orde is met de wetgeving voor bedrijfsmatige verpakkingen. Vandaag vertrouwen meer dan 7200 bedrijven op ons om hun terugname- en informatieplicht na te komen.

Premies voor je verpakkingsafval

Actief de recyclage van je bedrijfsmatig verpakkingsafval organiseren, is wettelijk verplicht. Dankzij deze inspanning komt het gesorteerde afval in een recyclageproces terecht. Zo dragen we allemaal bij aan een circulaire economie en een beter milieu. Om correct sorteren op je bedrijf aan te moedigen en te ondersteunen, keert Valipac verschillende premies uit.

Circulaire economie

Valipac wil de overgang naar een circulaire economie vergemakkelijken. Dat is een economie zonder afval, of liever een economie waarin afval opnieuw een grondstof wordt. Daarvoor moet je elk niveau in de waardeketen grondig herbekijken om complete gebruikscycli te creëren voor alle materialen.

Afval sorteren in je bedrijf

Veel bedrijven sorteren hun afval niet of nauwelijks. Het is nochtans verplicht. Door te sorteren, kunnen meer afvalstromen in je bedrijf gerecycleerd worden en een tweede leven krijgen. Om jou en je medewerkers te helpen met sorteren, lanceerde Valipac de website www.iksorteerinmijnbedrijf.be.  Je vindt er ook meer informatie over ophalers die aangesloten zijn bij Valipac en de premies waar je recht op hebt.

Data-analyse bedrijfsafval

Valipac houdt uitgebreide statistieken bij over bedrijfsafval. Die statistieken zijn bijzonder nuttig om werkpunten op weg naar de circulaire economie in kaart te brengen en gerichte acties rond bedrijfsafval te ondernemen. Bekijk de gedetailleerde cijfers in het activiteitenverslag.

Clean Site System

Op bouwwerven ligt heel wat afval bij elkaar, dat vaak niet gesorteerd wordt. Voor plastic folies ontwikkelde Valipac het Clean Site System. Aannemers kunnen inzamelzakken aankopen om ze te vullen met folie, waarna ze die gratis kunnen deponeren bij hun volgende bezoek aan hun handelaar. Al bijna 15 jaar lang bewijst dit systeem dat het werkt. Valipac wil dit systeem nu uitbreiden naar harde plastics op bouwwerven (Clean Site Plus) en ingezamelde plastic folies herwerken tot nieuwe plastic verpakkingsfolies voor de bouwsector (Clean Site Circular). Bekijk alvast de video voor meer informatie.

Word klant

Vertrouw net als meer dan 7200 Belgische bedrijven op Valipac en word heel eenvoudig klant. Neem contact op met een adviseur op het nummer +32 2 456 83 10 of mail naar info@valipac.be om een klantendossier op te stellen.


 

Meer weten?

Valipac

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Valipac
  • Koningin Astridlaan 59 a
    1780 Wemmel
  • +32 (0)2 456 83 10

Onze experten

Uitgelicht

Bekijk de socials