“Vertrouw af en toe op de vrouwelijke intuïtie in je team”

Sofie Slagmulders
Persbericht
Marguerite Taillieu, senior consultant in de Robert Walters interim management divisie.

Na 14 jaar rekruteringservaring bij een andere speler op de markt, vervoegde Marguerite Taillieu ruim 5 jaar geleden de Robert Walters interim management divisie als senior consultant. Dagelijks bemiddelt ze zowel vrouwelijke als mannelijke interim managers voor directie- en managementfuncties binnen domeinen zoals finance, HR, project management, IT en supply chain.

Als succesvolle business woman, vroegen we haar of ze haar top 4 carrièretips met ons wilde delen.

Tip 1: Je kan niet alles alleen doen. Coach je team: samen staan jullie sterker
Het succes van een organisatie of departement is geen individuele verdienste, maar is mede te danken aan de dagelijkse inspanningen van een sterk team. Iedereen beschikt immers over een aantal competenties die – wanneer het team zorgvuldig is samengesteld – ervoor zorgen dat de organisatie als een goed geoliede machine draait. Marguerite: "Het is belangrijk om te leren delegeren. Wanneer je elk individu een zekere vorm van autonomie biedt, hen coacht, motiveert en nieuwe initiatieven aanmoedigt, geeft dat jou de kans om 'the big picture' te zien. Je team en organisatie vaart er wel bij en ook voor jezelf zal het nieuwe deuren openen op je carrièrepad".

Tip 2: Vertrouw op vrouwelijke intuïtie
Mannen zijn doorgaans meer 'facts & figures' gericht, terwijl bij vrouwen de menselijke en emotionele kant meer zal meespelen. Human resources functies worden bijvoorbeeld vaker ingevuld door vrouwen dan door mannen. "Dat komt grotendeels doordat vrouwen de motivatie en het potentieel van nieuwe medewerkers beter kunnen aanvoelen en sneller kunnen inschatten of er al dan niet een goede fit zal zijn met de rest van het team." Het komt er dus op aan om een gezonde mix van vrouwen en mannen aan boord te hebben. "Door verschillende visies samen te brengen en af en toe te vertrouwen op die vrouwelijke intuïtie binnen je team, creëer je een breder beeld, hetgeen zal bijdragen tot het nemen van de juiste beslissingen," vertelt Marguerite.

Tip 3: Wees jezelf
Iedereen heeft z'n eigen mening, maar velen durven er niet altijd voor uitkomen. Marguerite: "Durf te spreken, zelfs als het contradictorisch is met hetgeen anderen zeggen of denken. Durf nee te zeggen, niemand is perfect. Leer je sterktes kennen en benut ze, speel ze uit. Stop je eigen tekortkomingen niet weg, maar toon dat je er aan werkt. Neem jezelf ook niet te serieus: lach af en toe eens met jezelf en met de fouten die je maakt. Het zal je nieuwe energie geven en de dingen leren relativeren."

Tip 4: Blijf investeren in jezelf
Om vooruit te gaan in je carrière is het belangrijk om te blijven leren."We hebben het allemaal zo ontzettend druk dat er vaak geen tijd over blijft om aan zelfontplooiing te doen. Maar om daarin te slagen, is het belangrijk om in eerste instantie te werken aan een goede balans tussen je werk en privéleven. Misschien kan een cursus time management je hier bij helpen? Investeer ook af en toe in pure 'me-time': neem eens een snipperdagje waarop je enkel die dingen doet waar je op dat moment zin in hebt. Als je je goed voelt thuis, voel je je ook goed op de werkvloer. Zodra het evenwicht tussen werk en privé goed zit, komt er tijd vrij om die extra opleiding of training te volgen als je denkt dat dat je carrière ten goede komt. Investeren in jezelf leidt tot meer zelfvertrouwen en meer succes. Zelfontwikkeling zal je leven verrijken, zowel op privé als zakelijk vlak," besluit Marguerite.

 

Webdesign Desk02