Waarop letten bij de aankoop van een betaalterminal voor je zaak

België was jaren pionier in elektronisch betalingsverkeer. Maar door de monopoliepositie van de grote spelers, is ons land blijven steken. bepay, een nieuwe Belgische leverancier van betaalterminals, brengt daar verandering in. Hun concept komt uit Nederland en is perfect aangepast aan de Belgische markt. Slechts één betaalterminal in je zaak volstaat voor de acceptatie van betaalkaarten én alle andere elektronische diensten. Robert Wastyn, zaakvoerder van bepay, werkte jaren als consultant in de sector en zag dat er nood was aan een simpeler en goedkoper systeem met meer mogelijkheden. Vandaag is het er.

Zorg dat alles op één terminal kan

“Bezint voor ge begint. Er wordt zoveel aangeboden en niet alles is even interessant. Sommige handelaars hebben verschillende terminals in hun zaak staan. Binnenkort komen er weer heel wat nieuwe producten bij, zoals elektronische maaltijdcheques, een vervanger voor Proton,... Wij zoeken naar oplossingen die snel geïmplementeerd kunnen worden in hetzelfde systeem op slechts één terminal, zonder bijkomende kosten. Zo hoef je slechts één keer te investeren in hardware.”
 
Kies voor een systeem dat werkt via internet of GPRS

“Betaalsystemen die inbellen, jagen je communicatiefactuur de hoogte in. Bovendien werken ze trager. Onze terminal werkt via het internet of het mobiele telefoonnetwerk. Handig voor restaurants en marktkramers, waar mobiel betalen noodzakelijk is.”

Verlies geen geld door installatie, onderhoud en vaste kosten

“Vroeger moesten betaalterminals onderhouden worden. Vandaag wordt een defecte terminal vervangen. Een technieker hoef je dus niet meer te betalen en een software probleem lossen we vanop afstand op.  We zorgen voor een transparant systeem. Je hebt geen vaste kosten voor de acceptatie van betaalkaarten. Je betaalt dus niet wanneer er geen transacties gebeuren tijdens je jaarlijkse vakantie. Ook de installatiekost valt weg, want onze terminal koop je gewoon aan in een b-to-b elektronica winkel. Hiervoor betaal je een instapprijs van 200 euro. Je bezorgt het inschrijvingsformulier ingevuld terug en binnen de 48 uur ontvang je een activatiecode. Nu nog gewoon de terminal in het stopcontact steken en je bent operationeel."

Bekijk de socials