leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Zes bouwpartners lanceren isolatieconcept voor buitengevels

Bedrijfsbeheer

Geen energieverslindende woningen meer in het Vlaanderen van 2020. Dat is de doelstelling die de Vlaamse overheid heeft voorgesteld in zijn Energie Renovatie Programma 2020. Een van de maatregelen is een betere isolatie van buitengevels. Met Isofinish, een innovatief isolatieconcept voor buitengevels, spelen zes partners uit de bouw daar gezamenlijk op in.

Studies wijzen uit dat met een goede buitenmuurisolatie tot 25% energie kan worden bespaard. Bovendien kunnen bouwheren die investeren in buitengevelisolatie genieten van tal van premies en belastingvoordelen. Bijkomende voordelen zijn dat er ruimte in de woning kan worden bespaard en dat het warmteaccumulerend vermogen van de binnenmuur optimaal benut wordt: zo koelt de muur minder snel af in de winter en blijft hij langer koel in de zomer, waardoor het comfort stijgt.

Isofinish is een isolatieconcept voor buitengevels, ondersteund door 6 ondernemingen die specifieke producten maken voor de bouwsector: Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.

Isofinish is een innovatief, regelbaar buitengevelconcept met een doorlopend isolatieschild dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het laat toe om te isoleren zonder onderbrekingen of energielekken.

De Keymark-gecertificeerde Powerwall-isolatieplaat van Recticel Insulation is een ultradunne buitengevelisolatie met meer dan gemiddelde thermische prestaties. Ze is gemakkelijk te plaatsen, onder meer door een uniek tand en groef kliksysteem. De kern van het schuim, die bestaat uit TAUfoam by Recticel en de gewafelde alu bekleding zorgen voor een nog betere brandveiligheid.
De regelbare Facafix-gevelschroeven van Borgh garanderen dan weer een uitgelijnde en stabiele draagconstructie voor de buitengevelbekleding. Hierdoor wordt de draagstructuur tot op de millimeter uitgelijnd, met een rechte gevelafwerking als resultaat.

Qua afwerking laat het Isofinish-concept zich combineren met tal van verschillende esthetische gevelafwerkingen, zoals sidings, steenstrips, leien, kleidakpannen, vezelcementplaten of zink van marktleiders Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.

Info: www.isofinish.be

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials