leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Wim Verhuur wil inzetten op online dienstverlening

Bedrijfsbeheer

Wim Van Nuffelen, zaakvoerder van Wim Verhuur, ziet titel Antwerpse Ondernemer als bekroning van het team.

SINT-KATELIJNE-WAVER – Vorige week werd Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar. Omdat hij zijn team ook enorm dankbaar is, trakteert hij de medewerkers aanstaande woensdag 28 maart met een foodtruck. Daarnaast werkt hij aan een ambitieus toekomstplan om tegen 2020 het modernste verhuurbedrijf van België te worden.

Voor de 39-jarige Wim Van Nuffelen was vorige week een nieuwe stap in zijn ondernemersloopbaan. Uit handen van gedeputeerde Ludwig Caluwé kreeg hij de trofee van Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar van JCI. Wim Van Nuffelen: "Het is de bekroning van jarenlang hard werken." Wim Verhuur is specialist in het verhuren van machines, van toestellen voor bouw en tuin tot hoogtewerkers en grondverzetmachines.
De jury van JCI verkoos Van Nuffelen op basis van sterke groei, de manier van bedrijfsvoeren, durf, risico en personeelsaanpak. En dat laatste is ook voor Wim Van Nuffelen bijzonder belangrijk. "De erkenning als Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar is de verdienste van heel de ploeg. Wij willen meer tot stand brengen dan enkel een werkgever-werknemersrelatie." Om het personeel te bedanken, passeert er woensdag 28 maart op de middag een foodtruck bij Wim Verhuur.

Wim Verhuur kan rekenen op 45 vaste medewerkers. "Iedereen is bij ons van betekenis, van werkvloer tot bureau. We brengen competenties in kaart, zorgen voor coaching en opleiding. Daarnaast is er dagdagelijks overleg en een versterking van onze leidinggevenden. Tot slot kiezen we voor een sterk inwerktraject met opvolggesprekken en sturing op maat." De leidinggevenden worden ook nauw betrokken bij de rekrutering en het groeiproces. "Het is ontzettend uitdagend om de juiste mensen te vinden. Ze moeten een match hebben met Wim Verhuur. Dat betekent werken in een cultuur van samen het bedrijf maken in plaats van gewoon werken in een bedrijf."

Bedrijf omvormen naar webconcept
Wim Van Nuffelen startte in 2002 in bijberoep een verhuurbedrijf voor bouw- en tuinmachines. Hij bouwde het bedrijf uit van slechts 2 machines naar een assortiment van 2.400 machines. "In het begin verhuurde ik mezelf met de machines, en werd nadien elke euro opnieuw geïnvesteerd." Toen hij in 2004 fulltime met het bedrijf verderging, kwam ook echtgenote Sofie Jerumanis erbij.

Ook voor de toekomst is Van Nuffelen ambitieus, want er zijn tal van uitdagingen. "We willen logistiek het verschil blijven maken. Onze grootste concurrenten worden echter niet onze collega's, maar het internet. We moeten rekening houden met een bol.com-generatie die direct bestelt en meteen ook een levering wenst. Het bedrijf omvormen naar een webconcept is een hele uitdaging." In 2020 wil Wim Verhuur het modernste verhuurbedrijf van België worden door fel te investeren in IT en online bestellingen 24 uur op 24 mogelijk te maken.

Ook op het vlak van veiligheid stellen zich een aantal cruciale elementen naar de toekomst toe. "Je kan je afvragen of iedereen in de toekomst nog zomaar in een hoogtewerker of graafmachine zal mogen kruipen zonder rijbewijs. Ook moeten we binnen de sector het aantal ongevallen fors kunnen verminderen."

Wim Van Nuffelen neemt het in de Vlaamse finale van JCI op tegen de laureaten van de vier andere Vlaamse provincies. Die finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar vindt plaats op 24 mei in Antwerpen.

Perscontact
Sofie Jerumanis
sofie@wimverhuur.be
+32(0)15 63 63 63+32 (0)496 61 90 95

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials