Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Werknemers met te veelstress zijn duur

HR

Stress op de werkvloer is (nog altijd) een ernstig probleem, zowel voor de werkgever als de werknemer. Uit een onderzoek van HR-dienstengroep Securex blijkt dat stress maar liefst 64 procent van alle Belgische werknemers treft. Dat is een stijging van 18 procent sinds 2010. Werknemers met te veel stress kosten 3.750 euro extra per jaar aan het bedrijf waar zij werkzaam zijn.

Elders in dit blad krijgt u een analyse van deze thematiek als een resultaat van een onderzoek van Securex bij 1.318 respondenten. Er zijn vele oorzaken die tot stress kunnen leiden op de werkvloer. Vacature stelde tijdens een ander onderzoek dan weer vast dat de voornaamste oorzaken van stress op de werkvloer zijn: onregelmatig werken, te weinig loon, geen toekomstperspectief, slechte sfeer op het werk en een te hoge werkdruk.

Een alsmaar stijgende groep bedrijven hebben ondertussen de principes van Het Nieuwe Werken (Happy@Work) ingevoerd, precies om te voorkomen dat stress een domper zou zetten op de gezondheid van de medewerkers en van het bedrijf. De moderne hulpmiddelen laten toe dat bepaalde opdrachten (planning, controle, communicatie) sneller en efficiënter behandeld kunnen worden. In dit nummer leggen enkele bedrijven getuigenis af van hun ervaringen op het vlak van Het Nieuwe Werken wat in feite “slimmer werken” betekent. De boodschap is dus: organiseer uw werk zo dat je meer ontspannen kan werken. De bedrijven die daarin lukken, realiseren op jaarbasis betere resultaten en mooiere toekomstperspectieven. Laat u inspireren door de tips en de aanbevelingen van bedrijven die het voorbeeld geven.

Freddy Michiels, Hoofdredacteur

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials