Leaderboard BB.gif

Wat moet je doen als je de rekeningen niet langer kunt betalen?

Marketing & Sales

Geld is niet belangrijk. Geld maakt niet gelukkig. Dat zegt de man of vrouw die genoeg geld heeft. Mensen die nauwelijks de eindjes kunnen aan elkaar knopen denken daar natuurlijk anders over. Niet iedereen is zo wijs dat hij/zij de filosofie van de wijsgeer Solon aankleeft. Deze brave man uit het oude Griekenland – toen Griekenland nog wijze mannen had – zei ooit tegen een hebzuchtig man: de rijkste mens ter wereld heeft niet meer dan diegene die genoeg heeft. Maar wanneer heb je genoeg?

Er zijn mensen die nooit genoeg hebben. Voor hen zijn de woorden “ziekte”, “hebzuchtig” of “gulzig” uitgevonden en vroeg of laat lopen deze mensen tegen de lamp. De lezer moet zich niet persoonlijk aangesproken voelen. Ik denk eerder aan overheidsmanagers zoals Didier Bellens (Belgacom) die met een jaarwedde van 2,2 miljoen problemen schijnt te hebben. Hij moet elke maand – naar het schijnt – voorzichtig zijn om rond te komen en om vrouw en kinderen, brood met beleg te kunnen aanbieden. Hij kan zich zelfs geen boekhouder veroorloven. Gelukkig heeft het bedrijf dat hij leidt (Belgacom) een paar goede boekhouders op overschot die zo vriendelijk zijn om zijn (deze van Bellens dus) belastingbrief in te vullen, want dat schijnt een complexe affaire te zijn.

Nog erger is het gesteld met koning Albert II. Hij zou problemen hebben om de kosten aan zijn plezierjacht en aan zijn Ardense villa te kunnen betalen. Nu weten we waarom hij zo lang gewacht heeft om de fakkel door te geven aan zijn zoon Filip. Zijn dotatie werd sedert de troonswissel herleid tot nauwelijks 950.000 euro per jaar. Dat is minder dan wat Didier Bellens ontvangt. Geef toe dat dit een probleem moet zijn voor een man die op zijn eentje een Bond van Grote Gezinnen is. Paola heeft hem dan ook aangepord om wat bij te gaan klussen, want de regering Di Rupo heeft zich niet bereid verklaard om de dotatie van het voormalige vorstenpaar te verhogen. Zelfs het aandringen van minister van Staat, Herman De Croo, heeft niet geholpen. De Croo heeft al lachend gezegd dat hij overweegt een benefiet te organiseren voor het voormalige vorstenpaar. In de wandelgangen van het koninklijk paleis wordt verteld dat Albert en Paola vergeten zijn aan pensioensparen te doen.

Wij zijn bereid ons groot hart te tonen en beloven op ons onschuldig zieltje dat we geen ereloon zullen in rekening brengen voor de enkele tips die we ons voormalig vorstenpaar graag willen voorstellen. Het zal Albert II zijn die voor het inkomen moet zorgen, daarom beperken we ons tot suggesties voor Albert II.

Beelden zeggen meer dan woorden. Hierbij twee simulaties van jobs die volgens ons in aanmerking komen. De eerste job vergt geen grote inspanning, een langdurige zithouding zal misschien wel niet bevorderlijk zijn voor het jicht waarmee hij geplaagd is, maar het is alvast een zittend werk. De tweede suggestie is al iets moeilijker, dat geven we toe, maar met deze job die momenteel tot de knelpuntberoepen behoort – zou hij de gemeenschap wel een grote dienst bewijzen.

Frank Blatt

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials