Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Vlaamse concertzalen AB en Sportpaleis zijn wereldtop

HR

Volgens de Pollstarranking van drukst bezochte concertzalen ter wereld prijken zowel de AB als het Sportpaleis in de top 10, iets waar ook Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege en Vlaams minister-president Kris Peeters best trots op zijn.

Het Amerikaanse muziekblad Pollstar heeft naar jaarlijkse gewoonte de top 100 gepubliceerd van de meest bezochte concertzalen ter wereld. De ranking is gebaseerd op de verkochte tickets voor muziekactiviteiten. Zowel AB als het Sportpaleis staan daarbij in de top 10 binnen hun categorie.

In 2013 verkocht AB 236.768 tickets en staat daarmee op de 3e plaats in de categorie Club Venues, een positie die ze bestendigt want ook in 2012 stond AB op de 3e plaats. Het Sportpaleis verkocht 741.319 tickets en behaalt daarmee de 8e plaats in de categorie Arena Venues. Daarbovenop staan ook de Lotto Arena (plaats 86 met 161.561 verkochte tickets) en de Ethias Arena (plaats 94 met 145.424 verkochte tickets) van de Sportpaleisgroep in de top 100 binnen de Arena Venues.

Er zijn nog groeikansen

Dirk De Clippeleir, directeur AB: “Het is voor de uitstraling van Vlaanderen, Brussel en België belangrijk dat de AB meedraait in de wereldtop. We geven heel wat jonge artiesten de kans om zich voor het eerst aan een groter publiek te tonen. We geven ze groeikansen en vaak zien we die artiesten dan later op de grote Belgische festivals en in zalen als de Lotto Arena en het Sportpaleis staan.”

Jan Van Esbroeck, directeur Sportpaleis: “Vlaanderen bewijst nogmaals dat het op het vlak van de muziekindustrie met de wereldtop kan wedijveren: zowel op het vlak van festivals, technische faciliteiten als infrastructuur spelen we mee in de champions league. Als uitbater van drie arena’s in ‘s werelds top 100 plukken wij mee de vruchten van het pionierswerk van goed werkende organisaties als de AB, waaruit onweerlegbaar blijkt dat de overheidssteun goed besteed is. Het levert een vruchtbare wisselwerking op, bijna vergelijkbaar met een publiek-private samenwerking.”

De goede ranking van beide zalen is ook Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege en Vlaams minister-president Kris Peeters niet ontgaan.

Joke Schauvliege: “Als Vlaamse kunstinstelling bewijst de Ancienne Belgique met deze internationale erkenning hoe een kleine regio een reus kan zijn in het concertlandschap. Een reputatie waar ook het Sportpaleis met veel lef aan bijdraagt.”

Vlaams minister-president Kris Peeters: “Onze Vlaamse muziekindustrie is internationale top. Dankzij hun ondernemende spirit en een openheid voor vernieuwing, zijn onze Vlaamse concertzalen en concertorganisatoren wereldwijd gerenommeerd. Dit is een terechte erkenning voor AB en het Sportpaleis; een erkenning voor hun Vlaams baanbrekend vakmanschap.”

Pollstar (www.pollstar.com) volgt het reilen en zeilen in de wereldwijde muziekindustrie op de voet. Het verkrijgt zijn informatie rechtstreeks van de agenten, managers en promotors en concertorganisatoren.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials