Veiliger en duurzamer rijden dankzij innovatieve samenwerking Doccle en Ixor

Mobiliteit

Als autobestuurder kan je vanaf nu inzicht krijgen in je rijgedrag én je wagen. De nieuwe innovatieve samenwerking tussen Internet of Things specialist Ixor en Doccle, het digitale consumentenplatform, wil voornamelijk veiligere wagens creëren en een zuinigere, meer milieuvriendelijke rijstijl. Dit innovatieproject kan leiden tot toepassingen in de verzekeringswereld, in fleetmanagement en bij particulieren.

Internet of Things specialist Ixor heeft onlangs zijn IxorTalk platform uitgebreid met de connected car functionaliteit. Dit product laat wagenbeheerders toe om eenvoudig draadloos te ‘connecteren’ met elke gewenste wagen via de cloud. Door het verzamelen en verwerken van data in realtime verkrijgen fleetmanagers en bestuurders een up-to-date overzicht van de toestand van alle beheerde wagens. Een wagen uitrusten met IxorTalk is eenvoudig. De hardware omvat een compacte module die in een standaard contact moet ingestoken worden – plug & play.

Door met Doccle in zee te gaan krijgen nu ook de bestuurders zelf inzicht in de gegevens van hun wagen.

Roel Verbeeck (CEO Ixor): “Op dit moment worden de data van Ixor hoofdzakelijk gebruikt door verantwoordelijken van het wagenpark of door verzekeringen. Deze info kan echter ook interessant zijn voor de bestuurder zelf, niet enkel om de toestand van de wagen te overzien, maar vooral om bijvoorbeeld zuiniger en ecologischer te gaan rijden. Via Doccle raakt deze info nu snel en eenvoudig tot bij de bestuurder, die het van hieruit handig kan inkijken en delen.”

Nauwgezette opvolging van rijgedrag

Doccle is een digitaal platform waar documenten voor lange tijd veilig bewaard worden, maar ook een toepassing waarmee je direct bestanden zoals facturen kunt afhandelen. Met Ixor worden softwaredata en gegevens automatisch in een Doccle account geüploaded om hiermee rijgedrag te analyseren en voortdurend bij te sturen.

Korter op de bal spelen bij het beheer van een wagen of wagenpark heeft enkele belangrijke voordelen. Een nauwgezette opvolging van rijgedrag en de toestand van de wagen kan een belangrijke bijdrage leveren op vlak van brandstofbesparing en CO2-reductie. Naast de maatschappelijke en ecologische voordelen levert dit dikwijls voor de bestuurders zelf ook een mooie besparing op. Ook met het oog op de toekomst is deze samenwerking een belangrijke stap:

Bram Lerouge (CEO Doccle): “Het Internet of Things rukt steeds verder op, maar al te vaak worden gebruikers gedwongen om deze informatie op specifieke platformen te gaan raadplegen, wat snel onoverzichtelijk wordt. Door de visie van Doccle – als digitaal interactieplatform en kluis voor administratie en andere belangrijke informatie voor zowel particulieren als bedrijven – ook hierop toe te passen, wordt het allemaal een stuk eenvoudiger. Een eenmalige connectie volstaat om op één platform alles terug te vinden. Voor meer gedetailleerde informatie kan je vanuit je persoonlijke digitale kast met één klik eenvoudig naar de juiste plaats gaan waar extra informatie te vinden is.”

Om deze samenwerking meteen concreet te maken zullen er later een vijftal Doccle-gebruikers uitgekozen worden om als eerste een IxorTalk-module in hun wagen te plaatsen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Velodi

  • Hyundai

  • Autovak

Bekijk de socials