leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Telenet investeert 1 miljoen euro om digitale innovatie te stimuleren

Bedrijfsbeheer

Innovatie is en blijft voor Telenet van primordiaal belang. Daarom zal het bedrijf fors investeren in jong Vlaams digitaal ondernemerstalent en zo innovatie stimuleren. In een eerste fase zal dit gebeuren via een partnership met Idealabs, de startup community en accelerator die voortaan de naam Telenet Idealabs zal dragen. Telenet Idealabs wil jonge digitale ondernemers een stevige duw in de rug geven. Daarnaast kondigt het bedrijf uit Mechelen ook aan samen te gaan werken met iMinds voor het iStart-programma. De komende twee jaar zal Telenet in totaal 1 miljoen euro investeren in innovatie-trajecten van jonge lokale ondernemers en zo Vlaanderen nog sterker op de kaart zetten op vlak van innovatie.

Investeren in innovatie

Innovatie is een substantieel onderdeel van het dna van Telenet. Het bedrijf introduceerde als eerste supersnel internet en leerde heel Vlaanderen digitaal tv-kijken. Telenet was ook de eerste operator in Europa die met Yelo TV de eerste app ontwikkelde waarmee de kijker tv kan kijken op zijn tablet. Zelfs binnen de wereldwijde Liberty Global groep is Telenet een toonaangevende 'hub' voor innovatie. Innovatie binnen en buiten de muren van Telenet is uiterst belangrijk voor de toekomst want het garandeert werkzekerheid en economische welvaart in Vlaanderen.

Jonge ondernemers ondervinden echter vaak allerlei praktische problemen bij de opstart. Telenet wil zijn verantwoordelijkheid opnemen en hen daar bij helpen. Telenet zal investeren in jong ondernemerstalent door ondermeer samen te werken met Idealabs en iMinds. Zo kunnen ze startups helpen accelereren en groeien. Tegelijk kunnen de starters ook Telenet verrijken en inspireren met hun 'lean and mean' attitude. Telenet hoopt op een kruisbestuiving en dat de startups de innovatiecultuur binnen Telenet blijven stimuleren.

Telenet Idealabs

In een eerste fase zaI Telenet de handen in elkaar slaan met startup community en accelerator Idealabs, die voortaan de naam Telenet Idealabs zal dragen. Vlaamse starters met een digitaal business idee kunnen hier terecht voor een ambitieus accelerator- en groeiprogramma. Telenet investeert in het Idealabs fonds en verleent via die weg financiële steun aan de programma's. Naast financiële steun voorziet Telenet ook Intensieve begeleiding van mentoren en specialisten op vlak van sales, marketing, product development en finance.

Tussen 15 mei en 31 juli kunnen starters hun project indienen via telenetidealabs.be. De ondernemers met de meest innoverende ideeën worden geselecteerd door een jury en kunnen dan 4 maanden lang het intensieve acceleratorprogramma volgen. Telenet Idealabs zal de ondernemers hierbij begeleiden om hun ideeën te doen uitgroeien tot producten en diensten die klaar zijn om de markt te veroveren. De starters kunnen hierbij ook rekenen op een netwerk van 80 mentoren. In het acceleratorprogramma krijgt elke starter een financiële duw tot 25.000 euro. Vervolgens mogen de starters opnieuw pitchen bij de jury. De meest succesvolle startups kunnen dan gedurende 4 maanden een groeiprogramma volgen, met elk maximaal 50.000 euro ondersteuning. Dit programma zal de startups naar het volgende niveau van het ondernemerschap tillen.

De investering komt uit het Telenet Idealabs Fonds. Telenet zal dus over geen enkele controle, rechten of opties beschikken of deze bedrijven kunnen bezitten. Het blijft voor de startup steeds vrijblijvend om na de programma's nog samen te werken met Telenet. Telenet Idealabs zal ook pitch days organiseren waarbij ondernemers hun onderneming kunnen voorstellen aan verschillende investeerders.

John Porter, CEO Telenet: "In Vlaanderen is er vandaag een uiterst kwalitatief onderwijssysteem en een unieke talenkennis met een geweldige breedbandinternet-infrastructuur. Alle bouwstenen zijn aanwezig om een levendig innovatieklimaat te creëren. Er is echter nood aan extra ondersteuning om innoverende bedrijven hier te houden, en dat is cruciaal om economische welvaart te creëren op lange termijn. Omdat we innovatie heel belangrijk vinden willen we hierbij helpen. We zien dat het opstarten vaak het moeilijkste is, en het is daar dat we willen instappen. Met Telenet Idealabs willen we startende ondernemers operationele hulp bieden bij het produceren van hun ideeën en een financiële duw in de rug geven. Dit zijn de toekomstige bedrijven die onze digitale economie zullen boosten en die er voor zorgen dat we de vruchten kunnen plukken van de innovatiemogelijkheden en onze geweldige breedband infrastructuur die we hebben in Vlaanderen."

Nicolas Verellen, founder Idealabs: "Met Idealabs werken we al 2 jaar actief aan het promoten van ondernemerschap vanuit onze fysieke starters Hub in Antwerpen. We bouwden een offline & online community van ondernemers uit die we samenbrengen via inspirationele events, activiteiten, classes, workshops & een startup accelerator. Dit structureel partnership met een innovatief bedrijf als Telenet vergroot de impact, bereik en maakt het mogelijk om een ijzersterk acceleratorprogramma uit te bouwen! Starters bekomen een intensieve begeleiding van mentoren en specialisten op vlak van sales, marketing, product development en internationalisatie. Verder wordt het Telenet Idealabs project versterkt met een samenwerking met Deloitte en Laga om de jonge bedrijven van een ijzersterke fiscale, boekhoudkundig en legale begeleiding te voorzien."

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials