Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Sportpaleis zet Antwerpen op wereldkaart

HR

Pollstar, de voornaamste bron op het internet met betrekking tot concertinformatie, stelde in februari 2010 een hitparade samen van de voornaamste concertcentra in de wereld, op basis van het aantal verkochte inkomkaarten voor muziekevenementen.

Zoals de voorbije drie jaar voert nu ook de Londense 02 Arena de tabel aan, waar ruim 2,3 miljoen inkomkaarten verkocht werden in 2009. Op de tweede plaats staat de Evening News Arena van Manchester met 1.348.000 verkochte inkomkaarten. En op de derde plaats ons eigen Antwerps Sportpaleis.

Het Antwerps Sportpaleis sloot 2009 af met 1.090.407 verkochte inkomkaarten en vestigde hiermee een nieuw record, waardoor het zelfs het zo gerenommeerde Madison Square Garden Arena in New York voorbijstak. Het is een ereplaats die geschiedenis maakt in de amusementswereld. De andere toonaangevende concertzalen in ons land staan respectievelijk op plaats 94 (Vorst Nationaal met 150.190 verkochte inkomkaarten) en op plaats 99 (Lotto Arena in Antwerpen met 136.553 verkochte inkomkaarten).

Het is alvast een opsteker voor de Jannen Van Esbroeck en Vereecke, die zich beloond mogen voelen voor de inspanningen die zij nu toch al enkele jaren doen om Antwerpen als entertainmenttempel internationaal op de kaart te zetten. Het Antwerps Sportpaleis wordt al enkele jaren bijzonder gediend door het succes van weerkerende producties zoals The Night of the Proms, de optredens van artiesten van eigen bodem zoals Clouseau, Milk Inc of Marco Borsato, die we uitzonderlijk ook even tot het binnenland rekenen.

Jan Van Esbroeck: “We zijn natuurlijk erg trots op deze rangschikking en vooral omdat we deze hoge score hebben kunnen realiseren met voor het merendeel producties van eigen bodem. Het is trouwens de eerste keer dat we zo hoog eindigen in de rangschikking. Ik wil dan ook graag langs deze weg het publiek bedanken dat zo enthousiast inspeelt op onze programmatie. Nu was 2009 wel een extreem goed jaar, maar we doen er alles aan om op de ingeslagen weg verder te gaan.”`

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials