Leaderboard BB.gif

Roularta en TWICE nemen Open Bedrijvendag over

Marketing & Sales

Printmedia trachten vandaag te overleven met door uitgevers als nevenactiviteiten beoordeelde organisaties. De concurrentie van de digitale en sociale media is vandaag zo groot dat de klassieke uitgevers van dag- en weekbladen verplicht zijn bij te sturen.

In het kader van deze evolutie dienen we de overname van Open Bedrijvendag en de Franstalige tegenhanger (Journée Découverte Entreprises) te bekijken door Roularta Media en het evenementenbureau TWICE (waarvan Roularta 25% van de aandelen bezit). Reeds eerder in het jaar had Roularta ook de beurzen “Ondernemen/Entreprendre” overgenomen.

Open Bedrijvendag/Journée Découverte Entreprises is het grootste eendagsevenement in ons land met meer dan 1 miljoen bezoekers, gemiddeld een 450-tal deelnemende bedrijven en een omzet van 3,6 miljoen euro.

Sinds de eerste editie in 1990 waarmee bedenker en organisator Yves Dejaeghere uitpakte, stelden reeds 7.000 bedrijven, zowel groot als klein, de deuren open om het grote publiek een blik achter de schermen te gunnen. Elke eerste zondag van oktober kleuren rode spandoeken en vlaggen het straatbeeld, want dan openen bedrijven hun deuren voor het grote publiek. Deze bedrijven zijn verscheiden qua grootte, sector, productgamma en bieden een unieke plattegrond van de economische activiteit in België. Vele mensen en bedrijven hebben altijd gedacht dat het om een overheidsinitiatief ging.

De overnamen past perfect in de 360°-strategie van Roularta Media Groep, aldus de officiële mededeling van het Roeselaarse bedrijf. Roularta is reeds sterk aanwezig in de business media via o.a. de magazines Trends/Tendances, de Trends Top-edities, diverse websites en de zakenzenders Kanaal Z/Canal Z en enkele opmerkelijke initiatieven zoals Manager van het Jaar, Trends Gazellen en dies meer.

TWICE is als full service evenementenbureau vaste partner bij Roularta voor de organisatie van events & fairs. Daarnaast levert TWICE ook verschillende diensten aan een aantal grote bedrijven en organisaties.

Volgens de overnemers zal er aan het principe van de Open Bedrijvendag niet veel veranderen. De volgende editie vindt plaats op zondag 7 oktober 2012.

Info: www.openbedrijvendag.be

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials