Peugeot scoort op alle fronten met nieuwe generatie

Mobiliteit

Peugeot behoort ook in ons land al enkele jaren tot één van de meest verkochte merken van Europa. Dat heeft met vele elementen te maken. Niet alleen heeft Peugeot een bijzonder herkenbaar imago dat al enkele jaren geniet van een bijzonder aantrekkelijk design, een hoge comfortgraad en een uitstraling van degelijkheid en zuinigheid.

508 in aantocht

We hebben alleszins het einde van de creativiteit van de Peugeot ontwerpers nog niet gezien. Zo zal op het Autosalon van Parijs (van 2 tot 17 oktober 2010) het nieuwe model 508 voorgesteld worden, waarmee de Franse instructeur een opvolger voorstelt voor de succesrijke modellen 407 en 607. 

Met de komst van de Peugeot 508 bevestigt de constructeur opnieuw zijn aanwezigheid en ambities in één van de historische segmenten van het merk: het segment van de grote reiswagens.  De verwachtingen zijn alleszins hoog gespannen want de eerste tests spreken van een modern, toekomstgericht aanbod dat perfect inspeelt op de wensen van klanten, die sterk geëvolueerd zijn: dynamischer dan ooit, steeds veeleisender met zin voor verantwoordelijkheid. 

Mechanisch beschikt de 508 over motoren die elk in hun categorie uitstekende kwaliteiten leveren op het gebied van prestaties en soepelheid, maar ook van verbruik en CO2-uitstoot. Het zijn prestaties die een enorme invloed hebben op het rijplezier, een waarde die het merk al vele jaren trouw verbindt aan zijn modellen. Dit rijplezier uit zich bijvoorbeeld met ophangingen die een uitstekende synthese vormen tussen comfort en weglegging. 

107 bevestigt zijn  succesrijke start

De stadswagen bij uitstek bij Peugeot is vandaag de 107, een knap, vinnig, pittig en elegant model waarmee men altijd en overal een parkeerplaats vindt. Zijn design onderstreept zijn jonge en dynamische natuur. Het is een streling voor het oog. Ondanks de compacte constructie heb je nochtans niet de indruk dat je in een kleine wagen zit. Bovendien is de interieuruitrusting erg functioneel, aantrekkelijk en handig en zijn de prestaties in stadsverkeer verbluffend. 

De 107 is beschikbaar in twee motorenversies, benzine of diesel en twee versnellingsbakken, manueel of 2 Tronic (automaat). Het is een wagen die perfect past bij de mentaliteit van vandaag: zich verplaatsen zonder zorgen. Bovendien is deze wagen ook zeer milieubewust, want de 107 produceert slechts een CO2-uitstoot van zijn benzinemotor met manuele 5-versnellingsbak van 103 g/km, waarmee hij zowat de leider is inzake milieuvriendelijkheid binnen het gamma van zijn segment.

Fleetsucces voor 3008 en 5008

Wat bij Peugeot ook nog opvalt is het fenomenaal succes van de modellen 3008 en 5008 als fleetwagen. De 3008 is een crossover die gewapend is voor de uitdagingen die ons verkeer te wachten staat. Het model haalde zijn inspiratie bij de SUV’s en wordt hiervoor beloond met hoge waarderingscijfers bij fleetowners, wat niet vanzelfsprekend is. De 5008 daarentegen is een compacte monovolume maar dan “nieuwe stijl”, dynamisch en ruim. Het is overigens de eerste compacte monovolume van de Franse constructeur.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Autovak

  • Velodi

  • Hyundai

Bekijk de socials