Nissan NV400 als nieuwe bedrijfswagen van bijna 5 ton

Mobiliteit

Nissan is van plan de komende drie jaar de verkoop van zijn bedrijfswagens te verdubbelen en daarvoor rekent de Japanse constructeur op de Nissan NV400, een nieuw voertuig met een maximale toegelaten massa van 4,5 ton. Het is een bedrijfsauto die voor vele doeleinden is in te zetten. Bovendien gaat Nissan prat op lage gebruikskosten met een groot onderhoud om de 2 jaar of pas na 40.000 km.

De nieuwe Nissan NV400 werd ontwikkeld in samenwerking met Renault en is uitgerust met een dieselmotor met 4 cilinders en is de eerste bedrijfswagen van Nissan met keuze tussen voor- of achterwielaandrijving. Een Nissan met voorwielaandrijving heeft een groter nuttig laadvermogen. Ook is de laadvloer lager en pakt het brandstofverbruik iets gunstiger uit. De achterwielaangedreven NV400 is dan weer ideaal in een chassis-cabine-uitvoering en dus uitermate geschikt voor op- of ombouw van de bestelwagen. In beide versies kan de klant kiezen tussen 3 afmetingen voor de wielbasis, 4 mogelijke lengtes en 3 hoogtes voor het voertuig. De Nissan NV400 biedt een nuttig laadvermogen van 8 tot 17 m3 en een maximale toegelaten massa van 2,8 tot 4,5 ton. Hij is mogelijk als gesloten bedrijfsauto, met dubbele cabine, als chassis-cabineversie en als personenbus.

Extreem uitgerust

De Nissan NV400 is een extreem uitgeruste bestelwagen met een symbolische vormgeving. De grote bestelwagen pronkt met een, voor Nissan, kenmerkende voorkant en vertoont overeenkomsten die verwijzen naar de Nissans Pathfinder en Navara. De motorkap, koplampen, radiatorrooster, bumpers en voorste spatborden werden ontworpen en vervaardigd door Nissan Europe. In de stuurcabine krijgen passagiers meer ruimte, maar de Nissan NV400 wordt ook geleverd met tal van andere comfortabele voorzieningen: airconditioning, koplampen en ruitenwissers die automatisch worden ingeschakeld, parkeerhulp met achteruitrijdcamera en Nissan Connect in samenwerking met TomTom en Google. Daarnaast zijn er nog verschillende opties mogelijk.

Drie vermogens

Voor de aandrijving van de nieuwe Nissan NV400 zorgt een 2,3-liter turbodieselmotor, ontwikkeld door Renault. Hij is er in drie versies, met vermogens van 73, 92 en 110 kW. De maximale trekkracht bedraagt respectievelijk 285, 310 en 350 Nm. Een roetfilter is standaard en de uitlaatemissie beantwoordt aan de Euro5-norm.

De NV400 is voorzien van een onafhankelijke voorwielophanging en een starre achteras. Bij de voorwielaangedreven versies is luchtvering een optie. Twee airbags voorin en ABS zijn standaard, zijairbags zijn optioneel. De achterwielaangedreven versies hebben standaard ESP, in de voorwielaangedreven versies is dit elektronische stabiliteitssysteem als optie.

De nieuwe Nissan NV400, is duidelijk een nieuw wapenfeit in de strategie van Nissan om in 2013 marktleider te zijn met de verkoop van meer dan een miljoen lichte bedrijfsauto's.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Velodi

  • Autovak

Bekijk de socials