leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Nieuw vanaf oktober 2015

Bedrijfsbeheer

Er komen weer enkele nieuwe regels van toepassing en er zijn ook enkele nieuwigheden waarmee we maar beter rekening kunnen houden. Een overzicht.

Nieuwe tv-zenders

Vanaf 1 oktober krijgen Telenet-klanten in Vlaanderen een nieuwe zender aangeboden: Fox Vlaanderen. Deze zender brengt bekende (Amerikaanse) tv-reeksen van het bekende moederhuis, dat een icoonfunctie heeft (of had?) in de filmwereld. Bekende gezichten zoals Véronique De Kock, Noa Neal en Sverre Denis werden aangtrokken voor de promotie van deze zender.

Ook op 1 oktober 2015 start de tv-zender “Spike”. Het is geen echte, aparte zender, maar maakt gebruik van het signaal van kinderzender Nickelodeon, elke dga van 21 tot 02 uur. Deze zender belooft entertainment te brengen met een scherp randje voor volwassenen.

Maaltijdcheques

Het werd lang van tevoren aangekondigd maar nu is het definitief: voortaan geen papieren maaltijdcheques meer.

Kilometerheffing voor vrachtwagens

In 2011 werd et principe van een intelligente kilometerheffing door de drie gewesten goedgekeurd. Vanaf 1 oktober kunnen eigenaars van vrachtwagens (van meer dan 3,5 ton) zich laten registreren voor de kilometerheffing die vanaf 1 april 2016 moet betaald worden. Na registratie van het voertuig en betaling van de waarborg, krijgen de eigenaars van dergelijke vrachtwagens een On Board Unit (OBU), een elektronisch toestel waarmee de heffing berekend wordt.

De beroepsfederatie van de vrachtwagensector heeft wel een proces aangespannen tegen de overheid omdat slechts één leverancier (Satellic) instaat voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van het systeem.

Huisartsen

Voortaan moeten huisartsen verplicht de derdebetalersregeling toepassen bij patiënten die van de verhoogde tegemoetkoming genieten. Er was al een overgangsperiode (sedert 1 juli) maar deze regel wordt nu definitief.

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials