leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Nieuw vanaf 1 juni 2010

Bedrijfsbeheer

Vanaf 1 juni 2010 worden enkele nieuwe maatregelen van toepassing, een kort overzicht.

Consumentenkrediet

Consumentenkredieten van minimaal 5.000 euro worden goedkoper. Voortaan kan maximaal 11,5% aangerekend worden voor leningen op afbetaling,  9,5% voor een financieringshuur, 12% voor een kredietopening met kaart en 10% voor een kredietopening zonder kaart.

Bvba Starter

Vanaf nu kan een starter een maatschappij (bvba Starter) oprichten als slechts 1 euro startkapitaal. Na 5 jaar moet dit bedrag verhoogd worden, ook vanaf het ogenblik dat je meer dan 5 werknemers in dienst hebt. Er moet een expert toezicht uitoefenen en een financieel plan opgesteld worden.

Gasketel 

Een gasketel die je al in gebruik hebt, moet onmiddellijk een eerste onderhoud hebben gehad en vervolgens om de twee jaar verplichte onderhoudsplicht.

Bodemattest 

Er is vanaf 1 juni 2010 een nieuw aanvraagformulier voor een bodemattest noodzakelijk.. Het bodemattest wordt ook duurder: 32 euro voor een standaardattest en 127 euro voor een bodemattest van een deel van een perceel.

Belgacom 

Belgacom voert een abonnementsformule is waarbij iedereen kan internetten voor het forfaitaire bedrag van 10 euro per maand.

Garage 

Vanaf nu kan je elke wagen voor onderhoud aanbieden in elke garage zonder dat hierdoor de waarborg niet van toepassing zou zijn. Dit is een Europese maatregel. Autoproducenten mogen niet langer een bepaalde garage opleggen.

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • FERRAO Consulting

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bekijk de socials