Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Neem zoveel mogelijk foto’s

HR

Wat de gelukkige ondernemer moet weten

Gelukkige ondernemers hebben een specifieke aanpak om hun bedrijf te leiden. Zij handelen volgens een reeks spelregels, geïnspireerd op hun visie en hun aanpak. Elke maand besteden we aandacht aan een specifieke managementaanpak waarmee ondernemers het verschil kunnen maken.

Zijn ondertussen reeds verschenen:

- Tip 1: Je moet niet altijd de grootste willen zijn

- Tip 2: Spreker is zilver, zwijgen is goud

- Tip 3: Wees tevreden met wat je hebt in plaats van ontevreden over wat je niet hebt

- Tip 4: Ken de ontvangers van je boodschap

Deze maand aandacht voor een vaak voorkomend gebrek met soms vervelende gevolgen.

TIP 5 – Neem zoveel mogelijk foto's

Soms is het moeilijk om je gelijk aan te tonen, te bewijzen. Daarom dat voor alle belangrijke afspraken "contracten" gemaakt worden waarin de afspraken en de verantwoordelijkheden duidelijk toegelicht worden. Bij aankopen, betwistingen, ongevallen e.d. kan men beter ook zoveel mogelijk foto's nemen. Bij de aankoop of het huren van een woning valt het aan te raden foto's te maken om afspraken met de vorige eigenaar, bouwbedrijven, verzekeringsmaatschappijen e.d. onbetwistbaar vast te leggen. In het geval van een huurwoning is men bv verplicht bij het (later) verlaten van de woning, deze achter te laten in de staat waarin u deze woning overhandigd hebt gekregen. Aan de hand van foto's kan u duidelijk aantonen in welke staat u deze woning hebt ontvangen.

Bij ongevallen van welke aard ook, is het al even belangrijk om over fotomateriaal te beschikken van de omgeving, de omstandigheden en de mogelijke schade. Probeer maar eens aan te tonen nadien dat je schade geleden hebt, terwijl je over een foto beschikt waarop duidelijk te merken valt dat er geen of slechts een beperkte schade is. Foto's (met datum ingesteld) hebben een overtuigende bewijskracht en zullen de verzekeringsmaatschappij (bijvoorbeeld) in de mogelijkheid stellen uw dossier sneller af te handelen en de vergoeding voor een eventuele schade sneller uit te keren.

Met de fototoestellen van vandaag moet je al lang geen echte fotograaf meer zijn om degelijke, scherpe foto's te maken. Iedereen kan vandaag fotograferen. Bovendien kosten de huidige digitale fototoestellen absoluut niet veel geld meer. Zorg dat je een fototoestel altijd bij de hand hebt. Je weet nooit wat je ontdekt. Ik hoop in elk geval niet dat wat wij op foto hebben gelegd (met dank aan Goed Gevoel) ook u te beurt valt.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials