Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Meer werkgevers bereid om mensen aan te werven

HR

De Belgische arbeidsmarkt klaart voorzichtig op. Dat blijkt uit de driemaandelijkse barometer met de tewerkstellingsvooruitzichten. 6 procent van de 750 ondervraagde werkgevers vermoedt dat ze het komende kwartaal mensen zullen aanwerven, 2 procent zou mensen ontslaan.

Met een score van +3 bereikt de netto tewerkstellingsprognose zijn hoogste score sinds de lente van 2012. Die prognose wordt berekend op basis van het verschil tussen het percentage werkgevers dat medewerkers zal aanwerven en het percentage dat personeel zal ontslaan. Vorig jaar kwam die index uit op 0. Volgens Philippe Lacroix van Manpower Group België-Luxemburg wijst dat op "een geleidelijk herstel van het werkgeversvertrouwen."

Lacroix vermoedt dat het optimisme zowel in België als in de rest van de wereld zal toenemen. Toch blijft hij voorzichtig: "De vooruitzichten blijven te bescheiden om de werkloosheid op zich, in het bijzonder van de laaggeschoolden, te temperen, noch om de tewerkstelling echt opnieuw aan te zwengelen."

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials