Maak gebruik van de overheidsdiensten

Wetgeving

Vlaanderen voert meer uit dan het invoert. De export in de eerste vier maanden van 2012 haalt al een totaal van 98,11 miljard euro. Dat is een stijging met 3,91% tegenover dezelfde periode in 2011. De import over dezelfde periode klokt af op 96,13 miljard euro en ook dat is een lichte stijging van 0,22%.

Het Vlaamse Gewest staat in voor 82,98% van de uitvoer. Wat minister-president Kris Peeters doet besluiten dat Vlaanderen dé economische motor van België is. Onze uitvoer heeft voornamelijk te maken met chemie en farmacie, minerale producten, auto's, machines, kunststoffen, onedele metalen, diamant, voeding, textiel en plantaardige producten.

Vlaanderen doet bijzondere inspanningen om Vlaamse bedrijven kansen te geven om te exporteren. Er zijn verschillende overheidsinstanties die uitgerust zijn om bedrijven te begeleiden en te ondersteunen. In het verleden liep de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Vlaamse overheid eerder stroef: enorm veel regels, administratieve rompslomp, waarbij niemand het gevoel had dat het de bedoeling was om een helpende hand uit te steken. Dat is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Vandaag zijn er verschillende diensten die de overheid ter beschikking stelt om ondernemers gratis te begeleiden in hun zoektocht om in het buitenland actief te zijn.

De voornaamste overheidsdiensten die bedrijven helpen hun plannen waar te maken, stellen we op de volgende bladzijden aan u voor. U zal merken dat de overheid veel meer doet dan verwacht. Alleen zijn de steunmaatregelen van de overheid zo weinig bekend. Volkomen ten onrechte.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials