Furbo-Leaderboard_Updated.gif

KUNNIG viert 50-ste verjaardag en schenkt Juf Leen een nieuwe kleuterklas

HR

KUNNIG – vroeger Beschermde Werkplaats Antwerpen – werd een halve eeuw opgericht, ondersteund door Stad Antwerpen binnen haar maatschappelijk beleid. In 2015 neemt het maatwerkbedrijf afscheid van de stad en zal het volledig op eigen benen staan. Om haar dankbaarheid voor de voorbije jaren te tonen, zorgde Kunnig voor een origineel afscheidsgeschenk.

Als afscheidsgeschenk wilde KUNNIG een sociaal project realiseren dat meteen een visitekaartje zou zijn van hun productiemogelijkheden. De keuze viel op de herinrichting van de kleuterklas van Juf Leen in Stedelijke Basisschool Perspectief in de Verbondstrat in Antwerpen. De kleuters van Juf Leen kregen het nieuwe schooljaar meteen een gloednieuwe klas aangeboden, de droom van Juf Leen want de nood voor het 2de kleuterklasje was groot.

Voor het ontwerp van het kleuterklasje tekenden de studenten van het tweede jaar Interieur en Design van Thomas More (Mechelen). Zij kregen begin van het jaar een grondige briefing van KUNNIG en hielde rekening met zowel de doelstellingen als de prioriteiten. Het resultaat mag gezien worden.

Voor KUNNIG is dit een belangrijk project. Het maatwerkbedrijf komt op zijn weg naar verzelfstandiging in een competitieve omgeving terecht waar kwaliteit en stiptheid in uitvoering en levering een bepalende rol spelen. De 254-ste verjaardagarbeiders van KUNNIG zijn werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun motivatie is groot en de mogelijkheden die zij binnen de organisatie van KUNNIG krijgen zijn omvangrijk.

Op de foto, van links naar rechts: Guy Foulon (Thomas More), Marc Van Peel (Schepen Stad Antwerpen), Wim Verloo (Scholengemeenschap), Pascale Innocent (KUNNIG) en Juf Leen. Vooraan gezeten de ontwerpers Arno De Pauw en Elke De Pauw.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials