Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Jobs worden niet ingevuld

HR

De logistieke bedrijven in de Antwerpse haven hebben het nog steeds zeer moeilijk om nieuwe werknemers aan te trekken. Honderden jobs geraken niet ingevuld. Redelijk onbegrijpelijk in tijden van crisis.

Het Gemeentelijk Havenbedrijf zelf zoekt ook nog honderd man en verwacht de komende jaren meer dan zevenhond jobs aan te bieden.  In totaal blijkt 44% van de 1650 werknemers van het Gemeentelijk Havenbedrijf 50 jaar of ouder te zijn. De meerderheid van deze jobs komt vrij de volgende tien à vijftien jaar. Maar ook nu al heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf al honderden jobs in de aanbieding voor matrozen, ingenieurs en administratieve medewerkers. Bij de logistieke bedrijven in de haven zijn er al jaren tweehonderd vacatures die niet ingevuld geraken, o.a. beroepen als expediteur, transportplanner en douanedeclarant.

In andere sectoren is het niet anders. En dit terwijl de werkloosheid eerder stijgt dan daalt. In juli 2013 maakte RVA bekend dat er 420.349 werklozen werden genoteerd in ons land, dat zijn er 2.117 meer dan in juli 2012. Merkwaardig: de werkloosheid stijgt alleen in Vlaanderen. Daar zijn er 4.114 werklozen meer dan vorig jaar of ene stijging van 2,7 procent.

Dit is een nefaste evolutie voor het bedrijfsleven. Naar de oorzaken kan alleen maar gegist worden want het controlebeleid van de overheid op “misplaatste werkloosheid” is intenser geworden. Hebben we een mentaliteitswijziging nodig in Plopsaland Vlaanderen?

Op de foto alvast een ondernemer die op zeer originele manier duidelijk maakt hoe erg het met de werklust soms gesteld is.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials