Hyundai heeft een opvolger voor de Tucson: ix35

Mobiliteit

Hyundai heeft met het Tucson-model in ons land bijzonder goed gescoord en deze lente stelt het merk diens opvolger voor: de ix35. De ontwerpers creëerden een volledig nieuw koetswerk. Hyundai zelf spreekt van de nieuwe designtaal ‘fluidic sculpture’, waarmee ze een nieuwe designstijl introduceren.

Voorwiel- of vierwielaandrijving


In Zuid-Korea draagt dit nieuwe model nog altijd de naam van zijn voorganger, Tucson ix, maar in Europa moeten we hem onthouden als ix35. Het is de wens van Hyundai om van het Europees model jaarlijks 300.000 exemplaren te verkopen. En dat lijkt  ons helemaal niet overdreven, ook al is deze ix35 niet langer een SUV (Sports Utility Vehicle), maar gewoon een mooie, hoge en slanke wagen met een vloeiende en aerodynamische lijn.

Nieuw zijn alleszins het panoramisch schuifdak, een afdalings- en vertrekhulp voor op hellingen, een uitgebreide stabiliteitscontrole en een camera achteraan met een schermpje in de achteruitkijkspiegel. Zowel voor- als vierwielaandrijving zijn beschikbaar. De eerste (voorwielaandrijving) is goedkoper (in aankoop en gebruik) en zal bijgevolg en hoogst waarschijnlijk meer mensen aanspreken
 
Langer en ruimer dan de Tucson

De designers van Hyundai hebben voorafgaandelijk de markt en de doelgroep die voor dit nieuwe model in aanmerking komt, goed bestudeerd. Zij hebben hun conclusies omgezet in hun concept. De ix35 meet 40, 41 meter lang en is ook breder dan de Tucson. Hij is 1,66 meter hoog, maar vooral ruimer en praktischer dan de Tucson. De passagiers zitten iets lager maar zullen zeker niet mopperen want ook vanaf de achterbank is het uitzicht en het comfort geweldig.  Het panoramische dak kan ook door de passagiers op de achterbank geopend worden.

De Hyundai ix35 wordt voor Europa geleverd met een vijftal motorenmogelijkheden, waarvan er drie vanaf de première leverbaar zullen worden. We hebben het over twee 2.0 liter dieselmotoren met respectievelijk 136 en 184 pk, die beiden een CO2-uitstoot van 158 g/km kennen.

Het gamma benzinemotoren bestaat bij de start van de lancering uit een 166 pk sterke 2.0 liter viercilinder. Later wordt hieraan nog een 115 pk sterke 1,7 liter toegevoegd aan een handgeschakelde zesbak.  Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Beide dieselmotoren zullen ook een zestraps automaat opleveren.

Vanaf april in de toonzalen

Hyundai verwacht volkomen terecht zeer veel van deze nieuwe ix35. Vernieuwend is ook nog het feit dat dit nieuwe model uitgerust is met een ECO-coach, d.w.z. dat de bestuurder de hulp kan inroepen van een ‘indicator’ die hem het meest geschikte schakelmoment aanraadt. Dankzij dit hulpmiddel zou 15 tot 17 procent brandstof kunnen gespaard worden, volgens Hyundai.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Autovak

  • Velodi

  • Hyundai

Bekijk de socials