Ford heeft nieuwe Galaxy en S-Max

Mobiliteit

Het wordt een druk jaar voor Ford. In Amerika heeft Ford zijn verloren marktaandeel opnieuw ingehaald en laat Opel/General Motors ruim achter zich. In Europa volgen de nieuwe modellen zich dit jaar kort na elkaar op. Dat hebben we alvast van het voorbije Autosalon in Brussel geleerd. Kort na elkaar brengt Ford dit jaar de nieuwe Galaxy, de nieuwe S-Max  en de nieuwe Mondeo uit.

Ford Galaxy: de trots van Genk

De Galaxy is Fords grootste eenvolumer en deze kreeg, naar aanleiding van het Autosalon te Brussel (in januari) een vernieuwd, opgefrist kleedje en een herwerkt interieur en nieuwe motoren. Deze in Genk gebouwde wagen is ook zowat de trots van de Belgische assemblagefabriek. Het model kreeg een nieuwe motorkap, een chromen lijst rond de onderste radiatorrooster en op bepaalde versies (Ghia en Titanium) ook op de bovenste radiatorrooster een chromen lijst.

Deze monovolumer werd door Ford in 1997 voor het eerst uitgebracht. Ondertussen is dit model iets groter en ruimer geworden. De nieuwe Ford Galaxy is 4,82 meter lang en 1,479 meter breed.  Daar heeft vooral de binnenruimte zijn voordeel uit gehaald. Ook de bagageruimte is toegenomen. Wanneer de twee achterste zitbanken neergeklapt worden beschikt deze wagen over een beschikbaar volume van 2.325 liter. Het neervouwen van de achterzetels gebeurt op een gemakkelijke en comfortabele manier. De passagiers op de achterzetels hebben ook meer beenruimte gekregen.

Wie aandachtig alle opbergvakken in deze wagen optelt komt tot het fantastische aantal van 31 opbergvakken. Het verbruik is verminderd (8,1 liter per 100 km) en de CO2-uittoot 152 g/km.
 
Nieuwe S-Max

In de maand mei mogen we ons aan de nieuwe S-Max van Ford verwachten. De nieuwe S-Max is een flexibele Sports Activity Vehicle (SAV) met naar keuze vijf of zeven stoelen. Het is een fraaie combinatie van sportieve vormgeving, geavanceerde dynamiek en uitgelezen functionaliteit.
De reputatie van deze wagen is uitstekend. Het nieuwe model zet die traditie voort en onderging een doordachte facelift, met diverse detailwijzigingen aan de buitenzijde zoals o.a. een sterk uitgesneden motorkap en een gloednieuwe neus. Dit wordt extra benadrukt door de meer opvallende vormgeving van het glanzend zwarte, trapeziumvormige onderste radiatorrooster, dat de S-Max een opvallende uitstraling geeft op de weg.  Een nieuwe lagere voorbumper, die op de topversies een opvallende led-dagverlichting bevat (als optie beschikbaar op Trend) zet de krachtige nieuwe look extra in de verf.

Aan het luxueuze interieur is nu ook een gloednieuw Premium Soundsysteem toegevoegd, dat gebaseerd is op een achtkanaals versterker met een totaal vermogen van 265 watt. Verder merken we op dat er een nieuwe kofferverlichting aan de S-Max toegevoegd werd. Bij het openen van de achterklep slaat in het binnenpaneel de verlichting automatisch aan.

De S-MAX is, samen met de Galaxy, als eerste verkrijgbaar met een gloednieuwe 2,0-liter EcoBoost SCTi-motor, die een nieuwe fase inluidt in de ontwikkeling van benzinemotoren bij Ford. Met zijn uiterst lichte constructie uit aluminium, zijn directe hogedrukinjectie van de nieuwste generatie, zijn turbo met lage inertie en zijn onafhankelijke variabele kleptiming aan in- en uitlaatzijde beschikt de 2,0-liter EcoBoost SCTi over een geavanceerd verbrandingssysteem dat de prestaties en de zuinigheid naar een ongekend niveau tilt voor benzinemotoren uit deze cilinderklasse. Maar ook het dieselaanbod onderging verschillende verbeteringen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Autovak

  • Hyundai

  • Velodi

Bekijk de socials