Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp eindelijk geopend

HR

Het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA) is eindelijk officieel geopend, na jaren van voorbereiding en uittesten. Het resultaat mag gezien worden en zet Antwerpen als congrescentrum definitief op de kaart.

Ideaal gelegen naast het Centraal Station en de Dierentuiin. Het complex kan tot 2.700 deelnemers ontvangen, beschikt over meer dan 25.000 m² vergaderruimte en biedt een waaier aan unieke ervaringen. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen.

Het FMCCA baadt in een historisch kader. Vergaderruimtes zoals de Marmeren Zaal en de Verlat Zaal vormen een levend, ademend historisch monument en maken deel uit van een van de oudste dierentuinen ter wereld, inclusief belle époque-elementen en beschermde monumenten. Het FMCCA combineert traditionele, kwalitatieve voorzieningen met moderne faciliteiten tot een perfect en fascinerend congrescentrum. Het FMCCA streeft naar een minimale ecologische voetafdruk, duurzaamheid en een laag energieverbruik, maar dan wel met alle moderne technologieën en voorzieningen.

 

Instant MVO en duurzaamheid

Gelegen in het hart van ZOO Antwerpen is het FMCCA een onderdeel van de ZOO Foundation, een huis van dierenwelzijn, natuurbehoud en wetenschap. Dit geeft het FMCCA een diepte en maatschappelijke verankering van formaat. Anja Stas, commercieel directeur FMCCA: "Elke eurocent die uitgegeven wordt in ons congrescentrum wordt beheerd door de ZOO Foundation en ondersteunt direct het werk dat we verrichten rond dierenwelzijn, erfgoed, kweekprogramma’s, onderzoek en natuurbehoud. Dit alles ten gunste van het welzijn en de overleving van onze zoölogische vrienden.”

Bescherming van bedreigde diersoorten, onderzoek naar fundamenteel natuurbehoud behoort als medestichter van European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) tot ons DNA. Wetenschappers zijn overtuigd van de rol van die natuur op ons geluksgevoel. De natuur voedt de ziel, inspireert en verbindt. Dat is wat het FMCCA je biedt, een congrescentrum omgeven door natuur, tropische dieren en een prachtige tuin. Je loopt na een intensieve meeting in het FMCCA de ZOO in en geniet je van het uitzicht op leeuwen en giraffen. Hoe goed zou een zakelijk gesprek verlopen onder het toeziend oog van de flamingo’s? Hoe verfrissend werkt het om voorafgaand aan een drukke dag tussen de dieren te kunnen joggen? Kijken naar de natuur, de dieren, de bomen en planten versterkt en verbindt. Een congres of meeting krijgt zo een weergaloze boost.

 

Uitgebreide capaciteit

• De Koningin Elisabethzaal is een concertzaal van 25.000 m² in auditoriumstijl, met 2.020 zitplaatsen en een uitmuntende akoestiek en geluidsresonantie. Dit is zonder twijfel het paradepaardje van het FMCCA. In het Atrium, een ruime, zonovergoten zaal met plaats voor 1.900 mensen, gaan authenticiteit en modernisme hand in hand. Het is de grootste vergaderruimte van het nieuwe congrescentrum. Het Atrium kan verdeeld worden in zes verschillende zones. Deze ruimte van 2.100 m² leent zich uitstekend voor een ontvangst mét registratie van uw gasten of het organiseren van een expositie of beurs.

• The Historic Wing bestaat uit twaalf zalen, met decoraties in verschillende marmersoorten, hoge plafonds en art nouveau-architectuur. Elke zaal heeft een heel eigen karakter. Zo staat er in de Darwinzaal een indrukwekkend skelet van een baardwalvis.

• De Wintertuin, een laat negentiende-eeuws architectonisch hoogstandje uit glas en staal, geeft je een tropisch gevoel, want in de lente en de zomer kan je er tussen honderden vlinders wandelen. De historische zalen vormen het decor bij uitstek voor elk evenement.

• The Carnot Wing bestaat uit acht moderne zalen, die met hun tijdloze luxe allemaal een hoogstaand zakelijk kader bieden.

Info: www.elisabethcenter.be

 

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials