Fiat Doblo uitgeroepen tot dé lichte bestelwagen van het jaar 2011

Mobiliteit

Het Fiat-logo heeft een duidelijke stempel gedrukt op de autogeschiedenis. Ooit was Fiat nog een exotisch merk. Via de opeenvolging van successen in het rallycircuit heeft Fiat ook motorisch naam en faam gemaakt. Het huidige modellengamma zet de legendarische geschiedenis van het merk probleemloos voort.

Na een dipje op het einde van vorige eeuw, heeft de 21ste eeuw opnieuw weten aan te knopen met de successen van de vorige jaren, met modellen zoals o.a. de Grande Punto, Bravo, Croma en de Doblo. Fiat is ondertussen opnieuw een van ’s werelds meest winstgevende autobouwers waarbij de winst geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van de wagens van morgen. In dit verhaal moeten we ook de verkiezing van de Fiat Doblo Cargo situeren als “Van Of The Year”, lichte bestelwagen van 2011.

Nieuwe en toch herkenbare lijn

De veelzijdige en karaktervolle Doblo gaat prat op een praktisch, robuust en functioneel design met flexibele, vrolijke en comfortabele interieurs. De nieuwe Doblo is de perfecte synthese van dynamisme en elegantie, kwaliteitsmaterialen en zin voor detail. Het nieuwe design, dat exclusief werd ontwikkeld door het Centro Stile van Fiat, is ontworpen om een royale binnenruimte te bieden zonder afbreuk te doen aan de beroemde veelzijdigheid en het modernisme van de Doblo of aan zijn dynamische en onmiddellijk herkenbare lijn.

De Doblo is een echt eigentijds voertuig dat comfort, veelzijdigheid en trots combineert. De nieuwe identiteit toont zich langs alle zijden haast onmiddellijk. Het imposante en robuuste front toont trots zijn grote voorruit, afgeronde motorkap, royale wrap-around koplampen en een bumper uit drie delen met een elegant middendeel en logo en twee functioneel en beschermende zijpanelen waarin de mistlichten verwerkt werden. Van de zijkant bekeken beschikt de nieuwe Doblo over langere, zuiverdere lijnen met zijdelingse schuifdeuren, die in de carrosserie zijn geïntegreerd en verzonken.

Glanzend zwarte deurstijlen verlenen de wagen elegantie en karakter en helpen de continuïteit tussen de verschillende zijstukken te bewaren. De Doblo kan ook worden uitgerust met dakrails die op het uiterlijk van de auto zijn afgestemd en een extra vleugje karakter toevoegen.

Reeds vanaf 9.900 euro

Het interieur legt het accent op passende schoonheid binnen een ergonomische structuur. De grote voorruit en ramen brengen ongekend veel licht in het interieur. De binnenruimte is royaal voor vijf personen en houdt dan nog voldoende ruimte over voor een weelderige voorraad bagage. De verkiezing van de Fiat Doblo Cargo als lichte bestelwagen van het jaar 2011 werd door de jury toegelicht met volgende kenmerken: record in laadruimte (tot 4,6m² volume en 1000 kg laadvermogen), record in verbruik (4,8 liter/100 km), record in comfort en wegligging (dankzij de Bi-Link ophanging), record in ecologie. Dit laatste omdat de Fiat Doblo Cargo de enige in zijn categorie is met Euro 5 motoren met DPF en Start/ Stop-knop. Ook de prijs is een belangrijke troef, want dit prijswinnend model is reeds beschikbaar vanaf 9.900 euro.

Info: www.fiat.be en www.buga.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Velodi

  • Autovak

  • Hyundai

Bekijk de socials