Leaderboard BB.gif

Facebooken op het werk anders bekeken

Marketing & Sales

Een studie van de Britse Universiteit van Warwick, gevoerd door professor Joe Nandhakumar, heeft aangetoond dat de stelling 'Facebooken vermindert de productiviteit' helemaal niet klopt. Het gebruik van Facebook sluit aan bij een modernere manier van leven, waar werk en privé steeds meer verstrengelt geraken. Zo worden werknemers vaak flexibeler en kan men de beschikbare werktijd anders, maar daarom niet minder goed indelen. "Deze alomtegenwoordige digitale connectiviteit verandert het 'aanwezigheidsgevoel' van de werknemer en dat zal het afronden van collectieve taken eerder helpen dan hinderen", aldus de onderzoeker.

Zo kunnen we dus aannemen dat ondernemingen sociale netwerken beter niet blokkeren, echter zijn er nog steeds bedrijven die het gebruik van bijvoorbeeld Facebook volledig verbieden. De stad Napels in Italië pakt het dan weer anders aan door werknemers zes Facebook-pauzes van tien minuten per dag te geven, dit omdat de werkgevers reeds ondervonden hebben dat Facebook volledig weren onmogelijk is. Het is echter beter om enkel het gebruik onder controle te houden.

Er zijn ook bedrijven die regels opstellen voor het gebruik van sociale netwerksites, maar wereldwijd is dit slechts bij één op vijf bedrijven. Daarbij komt dat in deze gevallen amper 4 procent van de bevraagde bedrijven negatieve gevolgen ervaren.

Conclusie: Facebook, Twitter, e.d. zullen uw werknemers niet schaden, mits matig gebruik en toestemming van de werkgever.

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials