Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Eindelijk minder vennootschapsbelasting

HR

Om de begroting op spoor te krijgen heeft de federale regering een reeks maatregelen getroffen waarmee alle regeringspartijen akkoord konden gaan na ettelijke vergaderingen, overwegingen en een beetje gezond verstand.

Om de begroting op spoor te krijgen heeft de federale regering een reeks maatregelen getroffen waarmee alle regeringspartijen akkoord konden gaan na ettelijke vergaderingen, overwegingen en een beetje gezond verstand.

Fiscaal

Eindelijk is er ook een consensus bereikt over de verlaging van de vennootschapsbelasting. De vennootschapsbelasting voor kmo’s gaat van 25 naar 20 procent vanaf 2018 en voor de grote bedrijven wordt een verlaging van 34 naar 29 procent ingevoerd. Tegen 2020 zouden grote bedrijven 25 procent vennootschapsbelasting aangerekend krijgen.

Er wordt wel een taks of effectenrekeningen ingevoerd voor wie meer dan 500.000 euro op een effectenrekening heeft staan. Het gaat om een taks van 0,15 procent.

Tewerkstelling

Het aantal flexi-jobs zal worden uitgebreid naar de detailhandel als bijkomende aanmoediging. Ook de wet op de nachtarbeid en het zondagwerk zal, in het kader van de stijgende vorm van e-commerce, aangepast worden.

Er komt ook een lastenverlaging in de strijd tegen sociale dumping in de bouwsector. Verder wordt een hervorming van de proefperiode en een aanmoediging voor startersbanen in het vooruitzicht gesteld.

Arco-leed

Het aanvechtbare principe waarbij de slachtoffers van de Arco-beleggingen door de overheid en niet door de verantwoordelijken van het deficit, moeten vergoed worden krijgt blijkbaar ook uitzicht op een oplossing.

Er komt een fonds van 600 miljoen euro dat Arco-coöperanten moet vergoeden. Dit bedrag is samengesteld uit 200 miljoen euro van de christelijke arbeidsbeweging (de verantwoordelijke organisatie voor het débacle) en 400 miljoen euro uit de verkoop van Belfius-aandelen van zodra deze bank geprivatiseerd zou worden.

Er is dus wel een beslissing maar nog geen termijn van uitbetaling.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • 't Hooghuys

    't Hooghuys

  • Axis Group

Bekijk de socials