De Vlaamse Regering verleent strategische investering- en opleidingssteun

Wetgeving

Op initiatief van minister-president Kris Peeters heeft de Vlaamse Regering op 11 december 2009 beslist in totaal 5.453.938 euro steun toe te kennen aan “strategische investering- en opleidingssteun”. De steun heeft betrekking op in totaal 38,2 miljoen euro investeringen en 17 miljoen euro-opleidingen.

Wie zijn de gelukkigen?

De bedrijven die van deze investering- en opleidingssteun genieten zijn:

Alcatel-Lucent Bell NV uit Antwerpen. De onderneming plant een aantal opleidingsprogramma’s die inspelen op de snelle technologische veranderingen waarbinnen het bedrijf en haar werknemers moeten werken. Hierbij gaat het zowel om programma’s bedoeld om de technologische kennis uit te breiden als opleidingsprogramma’s op managementniveau. De opleidingskosten bedragen 5.746.091 euro. De Vlaamse Regering geeft hiervoor 1 miljoen euro opleidingssteun.

Arcomet-groep uit Beringen
, de grootste Vlaamse verhuurder van hefkranen en de enige Belgische dienstverlener en verhuurder die internationaal actief is in deze sector. De onderneming plant een investeringsproject van 18.178.200 euro dat betrekking heeft op de aankoop van zeer grote torenkranen waar er op dit moment een tekort aan is. De Vlaamse Regering geeft hiervoor aan de NV Arcomet Service uit Beringen 1 miljoen euro investeringssteun.

NV Cartamundi uit Turnhout, vervaardiger van speelkaarten, spellen en nevenproducten in karton, papier of synthetische producten. Cartamundi heeft productievestigingen in Vlaanderen (hoofdkantoor), VSA, VK, Duitsland, Polen, Brazilië en Mexico. De groep richt nu de volle aandacht op het Verre Oosten. De onderneming heeft een groeiplan opgesteld voor de komende jaren. De uitvoering hiervan vergt nieuwe investeringen en proceswijzingen. Een gevolg hiervan is dat opleidingen en bijscholingen in iedere “deelactiviteit” van de onderneming nodig zijn. Cartamundi Turnhout zal daarom zowel omkaderende opleidingen als operationele/technische opleidingen aanbieden aan haar medewerkers. De opleidingskosten worden geraamd op 4.317.230 euro. De Vlaamse regering geeft 863.446 euro opleidingsteun.

Deschacht Plastics Belgium NV uit Oostakker
is een groothandel in bouwmaterialen. De service die de medewerkers leveren aan de klanten is het gevolg van een continu leerproces. Productkennis, veiligheid, klantgerichtheid en teambuilding zijn uitermate belangrijk in de onderneming. De onderneming zal hiertoe de komende jaren 2.367.000 euro opleidingen realiseren. De programma’s hebben betrekking op productkennis/ontwikkeling, logistiek, verkopen en veiligheid op het werk. De opleidingssteun van de Vlaamse Regering bedraagt 591.808 euro.

NV Machiels Building Solutions (MBS) uit Beringen
heeft begin 2009 het initiatief genomen om samen met EBS Worldwide het businessidee voor de ontwikkeling en serieproductie van ecologische woningen in houtskeletbouw (HSB) op grote schaal uit te werken voor de Europese markt. In dit kader is een nieuwe productievestiging gepland aan een voormalige kolenhaven langs het Albertkanaal in de gemeente Beringen. In een eerste fase wordt tegen december 2009 een hal van 25.000 m³ opgetrokken op een volledig CO²-neutrale zone. Deze startinvestering bedraagt 14 miljoen euro. Aansluitend zal 6 miljoen euro worden geïnvesteerd in de verdere uitbreiding en automatisering van de productiecapaciteit. De Vlaamse regering verleent aan het project 1 miljoen euro investeringssteun.

Procter & Gamble Services Company NV uit Strombeek-Bever bestaat uit twee afdelingen (Global Business Services en Engineering) van waaruit zij haar diensten verleent aan haar zusterbedrijven. Bij de Procter & Gamble groep bestaat al lang de traditie om de medewerkers op te leiden om de lange termijn groei van de onderneming te verzekeren. Het opleidingsprogramma heeft tot doel de werknemers van de noodzakelijke kennis te voorzien om hun baan grondig te kunnen uitoefeenn en hen te stimuleren in operationele uitmuntendheid en innovatie. De kostprijs wordt geraamd op 4.539.472 euro. De Vlaamse Regering geeft 998.684 euro opleidingssteun.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials