Furbo-Leaderboard_Updated.gif

De Ronde van Frankrijk trekt op 6 juli door onze regio

HR

Geen enkele sportwedstrijd lokt zoveel belangstellenden naar zijn traject als de Ronde van Frankrijk. Het grootste wielerevenement ter wereld zorgt overal voor een onvoorstelbare volkstoeloop. Dat was in het verleden ook al in Antwerpen het geval.

Velen zullen zich de massa herinneren die langs de Prins Boudewijnlaan samengestroomd waren om de wielerhelpen met eigen ogen en in levende lijve voor zich te zien voorbijrazen. Dat zal dit jaar niet anders zijn want op maandag 6 juli vertrekt de tweede rit in de Ronde van Frankrijk in Antwerpen vanop de Grote Markt. De dagen ervoor zal Antwerpen volledig in het teken staan van deze wielerwedstrijd. De Groenplaats zal voor deze gelegenheid omgebouwd worden tot een Tourdorp (zie foto).

Berchem als eerste beklimming

De wielerkaravaan vertrekt op maandag 6 juli officieus op het Steenplein, het oudste gebouw van Antwerpen, en volgt daarna volgende route doorheen onze districten: Jordaenskaai, Brouwersvliet, Paardenmarkt, Italiëlei, de Keyserlei, Centraal Station en via de Centers naar het station in Berchem.

Van Berchem station gaat het over de Posthofbrug (die een behoorlijke beklimming vergt) en verder via de Arbeidersstraat naar de Diksmuidelaan, Gitschotellei, Drakenhoflaan en op deze manier via de Borsbeeksesteenweg de officiële start te nemen in Boechout.

U merkt dat het een prachtige prelude is voor de tweede Tourrit van start gaat. Vooral het district Berchem krijgt een mooie manier om de renners op applaus te onthalen. In een van de volgende edities zullen we nog meer in detail terugkomen op de doortocht van de Tour in onze regio. Terloops kan ook al medegedeeld worden dat Antwerpen ervan droomt om in 2020 de officiële startstad van de Ronde van Frankrijk te zijn. (fm)

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials