De nieuwe Renault Fluence vervangt de Mégane Classic

Mobiliteit

De opvolger van de Renault Mégane Classic is bekend. Het nieuwe model kreeg de naam: Fluence. Het nieuwe model wordt in Turkije geproduceerd en is één van de vele troefkaarten van de Franse constructeur die nu uitgespeeld wordt. In 2011 wordt reeds een variant op deze Fluence verwacht met elektrische aandrijving. Renault heeft zich voorgenomen marktleider te worden in het segment van de elektrische auto.

Een meer dynamische constructeur dan Renault is moeilijk denkbaar. De voorbije twee jaar werden aanhoudend en met succes nieuwe modellen op ons losgelaten en het publiek heeft dit gewaardeerd, zoveel is zeker. In 2009 was Renault niet voor niets de nummer 1 inzake verkoop van nieuwe wagens. In totaal werden er 44.284 exemplaar van dit Franse merk verkocht in ons land. Dat zijn er 2.500 meer dan zijn opvolger. Ook in 2010 staan ons een overvloed aan vernieuwingen, nieuwe modellen en verrassende toepassingsmogelijkheden te wachten.

Voorbode van de elektrische variant

Het eerste nieuwe model dat er nu aankomt is de Renault Fluence dus, als opvolger van de Mégane Classic. De wagen is een vierdeursversie van de Mégane waarvan de wielbasis met 6 cm verlengd werd. De achterpassagiers beschikken bijgevolg over meer (been)ruimte. De wagen is 4,62 meter lang en beschikt over een enorme koffer, goed voor 530 liter bagage. Wanneer je de achterbank neerklapt zelfs nog meer.

Inzake comfort- en multimedia-uitrusting is in dit nieuwe model alles aanwezig dat maar enigszins een invloed kan hebben op veiligheid en rijplezier. Er worden twee motoren aangeboden, namelijk 1.6 van 110 pk en 1.5 dCi met 105 pk. In de loop van dit jaar wordt ook nog een sportieve variant in het vooruitzicht gesteld.

Andere nieuwigheden

Iedereen weet ondertussen dat het in Roemenië voor Renault gemaakte model Dacia een geweldig succes is. Niet alleen is het de goedkoopste wagen die momenteel op de markt verkrijgbaar is binnen het segment van de kwaliteitswagens, maar bovendien werd onlangs officieel nog bekend gemaakt dat het ook één van de betrouwbaarste automodellen is.

In april brengt Renault de Dacia Duster (een SUV) op de markt, die volgens dezelfde principes geproduceerd wordt: zo goedkoop mogelijk zonder te besparen in veiligheidsvoorschriften. Dit model zal zowel als vier- als tweewielaandrijver aangeboden worden.

In maart 2010 wordt bij Renault de nieuwe Master verwacht, de grote bestelwagen die dit jaar aan een nieuwe generatie toe is en die zeker voor het bedrijfsleven op het goede moment komt. Maar daarover later meer.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Autovak

  • Hyundai

  • Velodi

Bekijk de socials