De nieuwe 5-reeks van BMW

Mobiliteit

BMW bouwt met de komst van de nieuwe 5-reeks verder op het design van de nieuwe 7-reeks. De gelijkenis is er. En dat maakt het tijdloze design voor haast alle BMW-modellen zo aantrekkelijk. Het zal ook zeker de residuwaarde van de wagen in de goede zin beïnvloeden. Een BMW op het einde van zijn leasingcontract haalt nog altijd een bijzonder hoge verkoopwaarde.

“Wanneer een wagen niet dynamisch oogt, hoe kan je dan geloven dat hij dynamisch rijdt? Het karakter moet je kunnen zien en voelen. Dat is net als met talent. Het hebben is niet genoeg. Je moet het ook gebruiken.” Dat zegt Adrian van Hooydonk, hoofd van BMW Group Design.

Met een lengte van 4,90 meter is de nieuwe BMW 5-reeks bijna even lang als de 7-reeks, maar toch is de 5-reeks compacter, gebalder en sportiever. De lijnen zijn strak, recht, ontdaan van alle mogelijke franjes. Wie in deze wagen stapt voelt zich meteen prinsheerlijk, een koning te rijk. De vloeiende beweging die over het instrumentenbord en de deuren loopt, roept in het interieur dynamiek, sierlijkheid en luxe op. Dat is meteen zichtbaar en ook voelbaar. Alle bedieningselementen staan ergonomisch opgesteld en getuigen van een hoogwaardige vormgeving. Je stapt in en meteen weet je dat hier alles op zijn plaat staat of zit.

Wie zich in zijn leven omringt met kwaliteit is gelukkiger en leeft langer. BMW heeft deze stelling voor ons bevestigd met de introductie van de nieuwe 5-reeks. De afwerking is werkelijk verbluffend. Zelden hebben we zoveel aandacht voor nuttige details opgemerkt. Sinds 1972 zijn er reeds ruim 5,5 miljoen exemplaren verkocht van de 5-reeks van BMW. Met de komst van deze nieuwe versie gaat de verkoop alleszins opnieuw een boost tegemoet.
 
Efficiëntie alom

Schoonheid is niet alles in het leven. Het is de bedoeling dat schoonheid ook functioneel is en efficiëntie in de hand werkt. Bij de BMW 5-reeks krijgt de bestuurder een Brake Enert Regeneration, efficiënte motoren, een 8-versnellingsbak of automaat aangeboden. De elektromechanische stuurbekrachtiging is een wonder en de Auto Start Stop functie functioneert feilloos.

Het iDrive-systeem staat ondertussen helemaal op punt. Het systeem dient ondertussen niet meer alleen voor de bediening van het navigatiesysteem, de airco en de hifi-installatie, maar ook om te surfen op het internet en door de handleiding van de auto te bladeren.

BMW doet ernstige inspanningen om het brandstofverbruik te beperken. Dankzij ‘Efficient Dynamics’ verbruikt de 520d, die dit voorjaar of zomer wordt gelanceerd, nog slechts 5 liter op 100 kilometer. Dat is indrukwekkend voor een auto van deze klasse.

De nieuwe 5-reeks van BMW wordt gelanceerd met vier benzinemotoren en twee diesels. De twee instapversies (523i en 525d) beschikken over een zescilinder in lijn en zijn goed voor 204 pk.

Binnenkort wordt van deze reeks ook de nieuwe break verwacht.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Autovak

  • Hyundai

  • Velodi

Bekijk de socials