Leaderboard BB.gif

De grootste ergernissen op weg naar een vakantiebestemming

Marketing & Sales

Onvoldoende netheid van de toiletten langs de snelwegen, de drukte aan de tankstations en rustplaatsen en de vertragingen onderweg, zijn de voornaamste ergernissen van de Belgen wanneer zij op weg zijn naar hun vakantiebestemming. Maar er zijn nog andere ergernissen, volgens een enquête die MasterCard zopas bij 250 Belgen uitvoerde. Misschien zitten uw ergernissen daar ook wel bij.

Propertijd blijft belangrijk

“De toiletten onderweg zijn niet proper genoeg!”, wordt als de belangrijkste ergernis (85%) beschouwd van de Belgische reizigers onderweg naar hun vakantiebestemming, volgens een enquête van MasterCard bij 250 Belgen. In dezelfde enquête werd ook gepeild naar de wensen van de vakantiegangers om hun reis zorgelozer te laten verlopen en welke tips zij hebben om de rit leuker te maken. Andere topergernissen zijn: gebrek aan netheid (55%) in het algemeen, drukte aan de benzinestations en parkeerplaatsen (42%) en de vertragingen als gevolg van rustpauzes (41%).

Het is vooral het gebrek aan netheid die op de zenuwen werkt: onhygiënische toiletten, overvolle vuilnisbakken, geurhinder. Ook het onveiligheidsgevoel en de vrees voor diefstal speelt duidelijk een rol in de bezorgdheid. Men is vaak bang om bagage in de auto achter te laten. Ook de ongure sfeer op parkings door slechte verlichting of louche figuren die daar rondlopen, werken op het gemoed.

Relax! 

De weg naar de vakantiebestemming is vaak geen pretje en daarom vinden de 250 Belgen die door MasterCard werden ondervraagd dat het noodzakelijk is om voldoende pauzes en ontspanning in te lassen. Volgens 26,32% van de respondenten is dat een gouden tip om het reizen aangenamer te maken: 'Stop vaker, en op de juiste plaatsen’ zei één van de respondenten, ‘beweeg voldoende’ volgens een andere, ‘haast je niet op ergens koste wat het kost op tijd aan te komen’ en ‘keep it cool’. Toch blijkt ‘muziek’ (spontaan genoemd door 44,44% van de respondenten) het belangrijkste middel om de lange autorit aangenamer te maken. 
 
Geniet van de omgeving! 

Wanneer de Belgen wordt gevraagd wat ze het liefste doen tijdens pauzes, blijkt dat 31% verkiest de benen te strekken, iets te eten (23%) of gewoon te ontspannen (17%). Maar ze houden er ook van om de regio te verkennen. Zo hechten 14% belang aan de natuur en het landschap en verkiezen ‘zich even te ontspannen in een mooie groene omgeving’, ‘een mooi dorpje te ontdekken of te genieten van het landschap’. Hoewel tankstations (91%) en rustplaatsen (36%) de voornaamste plekken zijn om te pauzeren, maken 22% van de ondervraagde Belgen dus ook tijd om te stoppen in een dorpje in de buurt van de snelweg en 19% profiteert ervan om aan sightseeing te doen of lokale producten te kopen. 
 
Belgen dol op massage

Als Belgen gevraagd wordt waarmee je hen het meest van dienst zou zijn, antwoordt 36% spontaan ‘een massage’ of ‘relaxatie’. 18% van de respondenten zou ook graag een hapje of drankje willen krijgen. Tot slot zouden de Belgen het op prijs stellen mocht er iemand een kleine technische controle van de wagen doen zoals ‘tanken in mijn plaats’, ‘de voorruit en ramen wassen’ of ‘de bandenspanning controleren’ (9%).

In de maand juli 2010 werd door MasterCard het initiatief genomen om de Belgische toeristen een handje toe te steken via Maestro Angels, die deze zomer via de Autoroute du Soleil (van Parijs tot Marseille) de reizigers bijstaan.

Info: www.maestroangels.be

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials