anr-banner.gif

Consumerization van IT zorgt voor toename gebruiksvriendelijkheid

IT

IT is de afgelopen vijf jaar gebruiksvriendelijker geworden en deze trend zal de komende vijf jaar verder doorzetten. Dat blijkt uit onderzoek onder 247 bezoekers van Citrix Solutions Seminar en Citrix Partner Exchange in oktober 2009.

Van de ondervraagde bezoekers is 40 procent van mening dat IT de afgelopen vijf jaar gebruiksvriendelijker is geworden. Maar liefst 78 procent verwacht dat het gebruikersgemak de komende vijf jaar nog verder zal toeenmen. Deze uitkomsten onderstrepen de trend dat consumenten-IT steeds belangrijker wordt in het bedrijfsleven een ontwikkeling die ook wel consumerization van IT wordt genoemd. Steeds meer bedrijven omarmen technologieën die aanvankelijk zijn doorgebroken in de consumentenmarkt en liften op deze manier mee op online innovaties. Voorbeelden hiervan zijn chatprogramma’s, sociale netwerken en appstores.
 
Ondanks deze positieve ontwikkeling is het gebruiksmak van IT-systemen bij veel organisaties nog niet waar het zou moeten zijn. Volgens de ondervraagden zijn daar verschillende redeenn voor: 46 procent is het eens met de stelling dat ontwikkelaars debet zijn aan de complexiteit van IT, omdat zij te technisch zijn ingesteld en daarom te weinig denken aan gebruiksgemak. Een kleinere groep (15%) is het daar niet mee eens en 39 procent geeft aan geen mening te hebben.
 
Verder blijkt een relatief grote groep eindgebruikers (55%) sommige IT-toepassingen op het werk niet of nauwelijks te gebruiken, omdat ze te ingewikkeld zijn. Een mogelijke oorzaak daarvoor is dat de IT-omgeving binnen organisaties erg veel verschillende onderdelen bevat: 65 procent van de respondenten geeft aan dat het hierdoor te ingewikkeld is om nog overzicht te houden.
 
Rob van der Hoeven, Area Vice President Citrix Systems Beenlux: “Door de consumerization wordt IT steeds toegankelijker voor de eindgebruiker en dat zal, zoals ook uit ons onderzoek blijkt, alleen maar toe blijven nemen. Citrix speelt daar op in met Dazzle, onze ‘webwinkel’ voor bedrijfsapplicaties. Het mooie daarvan is dat er geen training voor nodig is iedereen die ervaring heeft met Apple iTunes, kan ook automatisch overweg met Dazzle.“

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials