anr-banner.gif

Bijna 70% van tabletgebruikers verwacht dat websites binnen de 2 seconden laden

IT

Tabletgebruikers zijn veeleisend op het gebied van de beschikbaarheid en de snelheid van websites op hun toestel. Dat blijkt uit het eerste wereldwijde onderzoek naar hun verwachtingen op het vlak van websites.

Voor het onderzoek werden ruim tweeduizend tabletgebruikers bevraagd, waarvan de helft in de Verenigde Staten en de overige helft evenredig verdeeld over Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en India. Alle respondenten gebruiken hun tablet om op het internet te surfen. De enquête gebeurde in januari op vraag van Compuware, een van 's werelds belangrijkste makers van software om de beschikbaarheid en snelheid van websites te meten, te beheren en te verbeteren.

Tabletgebruikers zijn ongeduldig

De studie toont aan dat 70% verwacht dat websites even snel of sneller laden op hun tablet dan op hun pc of laptop thuis. Voor 69% moet een website op twee seconden of minder geladen zijn op hun tablet. De verwachtingen van tabletgebruikers worden echter niet ingelost door bedrijven: vier op de tien respondenten zeggen dat ze problemen hebben gehad om op websites te geraken.

Bij degenen die problemen ervaren hebben, kreeg twee op de drie (66%) te maken met trage laadtijden. Dat is het meest voorkomende probleem, gevolgd door websitecrashes (44%), problemen met een verrichting op een site (42%) en moeilijkheden met het websiteformaat op de tablet (40%).

Onvoldoende beschikbare of snelle websites op tablets blijven niet onbestraft. De onderzoeksresultaten geven aan dat één op de drie minder geneigd is om iets op die websites te kopen. Bij een slechte ervaring met een website van een bedrijf gaat 46% van de tabletgebruikers naar een website van een concurrent. Bijna de helft probeert maar één of twee keer om opnieuw op de website te geraken als het de eerste maal niet lukte. Ook opvallend is dat 35% zegt dat ze minder geneigd zijn om na een problematische website-ervaring op hun tablet die website in de toekomst te bezoeken met een ander toestel dan een tablet, zoals een smartphone, pc of laptop.

Stel tabletgebruikers niet teleur

"Steeds meer mensen gebruiken tablets om websites te bezoeken, voor het gebruik van sociale media en om te werken met bedrijfsapplicaties", zegt Geert Speltincx, de directeur van Compuware België en Luxemburg. "Ook voor een onderneming zijn tablets een goede zaak, want ze kunnen de productiviteit van haar werknemers en de inkomsten verhogen. Tabletgebruikers geven bij een bestelling op een website meer geld uit dan mensen die online aankopen met een pc, laptop of smartphone. E-commercebedrijven, media en andere firma's doen er goed aan om tabletgebruikers niet teleur te stellen en de prestaties van hun websites bij die gebruikers te meten."

Compuware maakt software om de beschikbaarheid en de snelheid te meten, te beheren en te verbeteren van websites, mobiele en streaming applicaties, cloud computing-toepassingen en andere computerprogramma's van bedrijven. De technologie van Compuware is in staat om de beschikbaarheid en snelheid te meten waar de applicatie vertrekt, in het datacenter, en op het toestel van de gebruiker. De beschikbaarheid en snelheid kunnen verschillen per locatie, browser en toestel. Zo kunnen de websiteprestaties anders zijn op een tablet met Google's mobiele Android-besturingssysteem dan op een iPad met Apple's iOS-besturingssysteem.

 

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials