Leaderboard BB.gif

Bezorgde Antwerpse bedrijfsleiders nemen uniek communicatie-initiatief

Marketing & Sales

Op 9 oktober jl. (vandaag dus) verscheen in Het Laatste Nieuws een Open Brief, waarin een bezorgde Antwerpenaar zijn onrust uitdrukt over een aantal prangende problemen waarmee de metropool wordt geconfronteerd. Een bijzonder initiatief.

In het Laatste Nieuws verscheen zopas een Open Brief van bezorgde Antwerpse bedrijfsleiders. Het was niet getekend. De opsteller(s) omschreef zichzelf als “bezorgde Antwerpenaar”. Zo zijn er tegenwoordig wel lmeer natuurlijk.  Onder het motto ‘NU ANDERS’ roept de Open Brief – onder de vorm van een advertentie - de Antwerpenaars op om bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag verstandig en nuttig te stemmen. Het initiatief gaat uit van een groep van enkele tientallen bezorgde bedrijfsleiders van Antwerpse ondernemingen. De komende dagen zal deze Open Brief nog in andere kranten verschijnen. Er staat niet bij wat “verstandig” en “nuttig” volgens de briefschrijver feitelijk wel is, maar dat terzijde. Waar gaat de bekommernis dan feitelijk wel over? Dat vernemen we uit een persmededeling die we zopas ontvangen en die luidt als volgt.

Doe er iets aan!

Antwerpen is niet alleen de grootste stad van Vlaanderen, maar tevens het kloppend hart van de Vlaamse economie. Onze haven, industrie, diamant en andere bedrijven – kleine en grote – zorgen voor heel wat welvaart. In de provincie Antwerpen produceren we met zijn allen 17% van het bruto binnenlands product (BNP). De bedrijven in en rond Antwerpen worden echter geconfronteerd met een hele reeks van problemen. Daarbij staat de verkeersproblematiek bovenaan. Er gaat haast geen dag voorbij zonder dat ellenlange files in, van en naar Antwerpen het economische leven ernstige schade toebrengen.

De bedrijven in het Antwerpse zijn dagelijks het slachtoffer van niet-gecoördineerde maatregelen van tal van overheden: gemeentelijke, provinciale en landelijke. De voorbije dagen hebben zowel bekende ondernemers als diverse werkgeversorganisaties noodkreten geslaakt in de media. Een groep van bezorgde Antwerpse bedrijfsleiders – uit alle sectoren, van zowel kmo’s als grote bedrijven – gaat nu nog een stap verder. De voorbije maanden en jaren hebben zij met tal van politici uit alle partijen contacten gehad, waarin zij telkens hun grote bezorgdheid hebben uitgedrukt. Met lede ogen moeten zij vaststellen dat die politici schijnbaar luisteren, maar in de praktijk weinig of geen gevolg geven aan hun verzuchtingen. Integendeel: de immobiliteit wordt permanent, de belastingen blijven stijgen en tal van pestmaatregelen maken ondernemen tot een hachelijke onderneming.

Daarom heeft een groep bezorgde Antwerpse ondernemers besloten om een uniek initiatief te nemen. “Vandaag en de komende dagen verschijnt er een Open Brief in diverse kranten, waarin wij nogmaals uitdrukking geven aan onze grote bezorgdheid. De verkiezingen van zondag zijn van uitzonderlijk belang. Wij zijn er van overtuigd dat het beleid dringend de hand aan de ploeg moet slaan,” aldus Bruno Segers, woordvoerder van de Antwerpse ondernemers.

Geen marketingslogans maar daden

‘Wij Antwerpenaars hebben nood aan mensen op het Schoon Verdiep die de belangen van Antwerpen consequent durven verdedigen in de stad en in Brussel, die beslissingen nemen en die vervolgens een schop in de grond durven steken. Geen marketingslogans, maar daden’ aldus de Open Brief.

Met hun bijzonder initiatief richten de bezorgde Antwerpse bedrijfsleiders zich nu rechtstreeks tot de Antwerpse kiezer. Onder het motto ‘NU ANDERS’ roepen zij in hun Open Brief de Antwerpenaars op om volgende zondag in het stemhokje een verstandige en nuttige stem uit te brengen. “Wij noemen bewust geen specifieke politieke partijen of kandidaten. Hen is ons vooral te doen om eindelijk actie te nemen en verandering te brengen in het verstarde Antwerpse politieke landschap,” aldus nog Bruno Segers namens de Antwerpse ondernemers.


Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials