Leaderboard BB.gif

België verliest geen winkels aan online webshops

Marketing & Sales

In Nederland is online winkelen zeer populair de laatste jaren. Denk maar aan bol.com, één van de grootste online winkels. Er is een trend waarbij steeds minder mensen fysiek een winkel bezoeken, wat zo zijn gevolgen heeft.


Tegen 2020 zal één vijfde van de winkeloppervlakte in Nederland sneuvelen. Een behoorlijk groot deel, maar het lijkt logisch als je kijkt naar hoeveel procent van de Nederlandse inwoners online shopt. Zo koopt bijvoorbeeld één vierde van de Nederlanders hun elektronica online en zes procent vult zijn of haar kleerkast via het internet.


Zoals geweten staat Nederland een stapje voor op België als het op online zakendoen aankomt. Het online verhaal zit ook in België in de lift, maar meer geleidelijker dan in Nederland. In ons land is er tegenover vorig jaar een record toename van omzet van 12 procent geregistreerd. Tegen 2020 zal België geen winkels verliezen zoals in Nederland wordt voorspeld.


Er zullen wel meer banken verdwijnen in ons land. Zo heeft BNP Paribas sinds enkele weken bekend gemaakt dat ze 150 kantoren zullen sluiten. Dit omdat steeds meer overschrijvingen online worden overgemaakt.

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials