Bankier zonder papier

Finance

Bank J. Van Breda & C° werkt sedert vorige maand als eerste bedrijf in België met een IT-systeem dat toelaat rekeningen te openen, te beleggen, advies te geven en administratief alles volledig elektronisch af te handelen zonder papier.

Dankzij mobiel internet kan dit bovendien bij de klant thuis, op de zaak of in de praktijk, waar de klant dit verkiest. Om deze innovatie boven de doopvont te houden, kwam minister Vincent Van Quickenborne snel even op bezoek als bijzondere getuige.

Carlo Henriksen, voorzitter van het directiecomité Bank J. Van Breda & C°: “Als gespecialiseerde bank voor ondernemers en vrije beroepen kiezen we voor een heel persoonlijke aanpak. We zijn een warme adviesbank en willen dat blijven. We worden geen internetbank op afstand, maar ondersteunen onze specialisatie als nichebank met heel specifieke software die bankieren eenvoudiger maakt, professioneler en sneller. We beperken de administratieve rompslomp, wat tijdswinst oplevert voor de klant én de bank. Zo concentreren we ons op wat onze klanten echt nodig hebben: overzicht, professioneel advies en correcte opvolging.”

Vandaag is de eerste fase operationeel van een project dat in 3 à 4 jaar de volledige bank zonder papier zal laten werken. Technologisch combineert Bank J.Van Breda & C°:

Aan het einde van een eerste gesprek wordt iemand klant zonder administratieve rompslomp op basis van de gegevens op zijn eID. De bank maakt online een analyse van de financiële situatie van de klant, toont simulaties op vraag van de klant en kan meteen in opdracht beleggingsproducten aankopen of verkopen. De klant tekent elektronisch met zijn eID en krijgt via mail een bevestiging van de transacties.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials