Leaderboard BB.gif

BAFA bevestigt zijn ambities en groeivooruitzichten

Marketing & Sales

Tijdens De Nacht van de KMO (maart 2010 – zie foto) werd Ben-Air Flight Academy (BAFA) nog door de aanwezigen uitgeroepen tot meest belovend bedrijf van het jaar. Zopas vierde het bedrijf zijn 30ste verjaardag en kondigde het goed nieuws aan.

Minister Hilde Crevits doopt nieuwste aanwinst van BAFA


In aanwezigheid van Vlaams minister van Verkeer, Hilde Crevits, verschillende politieke mandatarissen en vele vrienden van het bedrijf, vierde Ben-Air Flight Academy (BAFA) haar 30ste verjaardag in één van haar hangars op de luchthaven van Antwerpen, waar zij ook de grootste activiteiten ontwikkelt. BAFA is de meest vooraanstaande vliegschool van België, de enige vliegschool die een volledige pilotenopleiding aanbiedt in België.

Dankzij een ambitieus investeringsprogramma en een voortdurend streven naar kwaliteit en innovatie in de opleidingen is BAFA de voorbije jaren sterk gegroeid. Dit uniek bedrijf met een uitgesproken Vlaams karakter heeft in maart 2010 , tijdens de nacht van de KMO, de prijs gewonnen van “Meest Belovende Onderneming van 2009”. De financiële crisis kon de directie van BAFA niet ontmoedigen. Er werd gewoon verder geïnvesteerd. Samen met de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende en andere vooraanstaande bedrijven werkt BAFA aan het oplijnen van luchtvaartgerichte opleidingen in Vlaanderen.

Tijdens het verjaardagsfeest doopte Vlaams minister Crevits de nieuwste aanwinst van BAFA en lichtte ze de initiatieven van de Vlaamse regering toe die genomen worden in het kader van het “FAN” of Flanders Airtransport Network. Deze initiatieven hebben een versterking én verankering van de Vlaamse Luchtvaart als doel. Zo laat de minister momenteel onderzoeken of de militaire vliegvelden van Oostmalle, Zoersel of Tienen niet bijkomend kunnen ingeschakeld worden als trainingsvelden. BAFA zit namelijk in Oostende aan het maximum aantal toegestane vlieguren en ook in Antwerpen zit men dicht tegen de grens. Marc Kegelaers: “In Antwerpen zal binnenkort ook het aantal touch and go’s worden beperkt vanaf 2013. Zo’n touch and go is simuleren dat je gaat landen en vervolgens weer optrekt.

Zo leren onze leerlingen op de beste manier landen. Omdat de belangstelling nog altijd zeer groot is voor een pilotenopleiding, moeten we meer mogelijkheden krijgen om onze leerlingen een ideale opleiding aan te bieden.” Minister Crevits is de luchthaven van Antwerpen en BAFA alleszins zeer genegen. Ze deelde tijdens de viering ook mee dat ze definitief akkoord gegeven heeft voor de ondertunneling van de Krijgsbaan (noodzakelijk om de vergunning voor de luchthaven te verlengen) zodat het mogelijk wordt in de toekomst de start- en landingsbaan over de volle lengte te benutten.”

Info: www.bafa.be

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials