Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Architecten tekenen sombere toekomst uit

HR

In een enquête van de beroepsfederatie NAV bij 582 architecten geeft 40 procent van de deelnemers aan dat hij overweegt uit het beroep te stappen. Ze vinden vooral dat het creatieve aspect te weinig aan bod komt.

Architecten werken gemiddeld ongeveer 50 uur per week, 95 procent is als zelfstandige actief. Gemiddeld verdienen ze 29.807 euro netto per jaar, maar architecten geven aan dat deze verloning niet in verhouding staat tot de vereiste competenties, verantwoordelijkheden en de werkuren die ze presteren.
Slechts 27 procent van de architecten is tevreden over de ontvangen vergoeding voor geleverde prestaties, terwijl 65 procent aangeeft dat de financiële onzekerheid groot is. Negentig procent vindt dat er een wettelijk minimum moet komen voor het wettelijk ereloon van architecten.
Terwijl bijna zeven op de tien architecten (soms) een carrièreswitch overwegen, zijn designers minder geneigd hun job stop te zetten. 43 procent denkt daar soms aan, negen procent vaak. Designers zijn ook beduidend gelukkiger dan architecten. Ze zijn meer tevreden over de vergoeding voor hun prestaties (45 procent), meer tevreden over het creactieve aspect van hun job (85 procent) en ze ervaren meer professionele en persoonlijke steun binnen hun professionele netwerk.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Axis Group

  • Cevora

  • 't Hooghuys

    't Hooghuys

Bekijk de socials